Banner drukken

De kunst van het banner drukken

Nadat jouw bestelling is geplaatst en je hebt je bestand goed aangeleverd, gaan wij van start met de productie van de banner.

Bedrukken

Het bedrukken van de banners gebeurd in een hele groter printer. Deze kun je vergelijken met het apparaat waar je zelf A4 blaadjes mee kunt printen. In plaats van papier gaat er een grote rol zeil materiaal doorheen. De printkop schuift van links naar rechts en bedrukt zo langzaam aan jouw banieren.

Vaak zie je verschil in de printkwaliteit van de doeken. Dat komt omdat sommige producenten een banner drukken met hoge snelheid. Daarbij gaat de printkop sneller heen en weer. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. De bedrukking is veel mooier als de printkop langzaam heen en weer gaat.

De bedrukking is met een UV print. Deze inkt wordt door hitte gedroogd en is daarna ook kleurvast. De bedrukking zal niet vervagen door het licht dat er op valt.

Na het printen van de banner wordt deze op maat gesneden. Vervolgens kan de banner worden geplaatst in het cassette systeem. Hierbij wordt de onderste 6 cm van de banner vastgeplakt op de rol. De rol wordt dan op spanning gebracht zodat deze altijd uit zichtzelf terug rolt in het systeem.

Als laatste wordt je banner netjes verpakt in een zwarte draagtas. Je banner is nu klaar voor gebruik.

Roll up banner ontwerpen

Tips voor het ontwerpen van je roll up banner.

Voor een roll up banner ontwerpen gelden andere regels dan voor papieren drukwerk. Het design moet voldoen aan bepaalde specificaties zodat je banners perfect worden geproduceerd. Je bestelt je banner gewoon online. Wij controleren jouw ontwerp zodat je zeker weet dat het goed geproduceerd kan worden.

Aanleverformaat

Bij een roll up banner ontwerpen, moet je net als bij papier voldoende afloop aanleggen. De afloop zorgt ervoor dat er geen lelijke witte randjes overblijven als we de banieren gaan schoonsnijden. Aan alle zijdes moet je 1 cm afloop aanleggen. Wij zorgen ervoor dat je banner netjes gesneden wordt en dat je geen lelijk randjes krijgt. 

Je eigen ontwerp maken

Een roll up banner ontwerpen is vrij eenvoudig. Het mooiste is om vector bestanden te gebruiken. Deze verliezen hun kwaliteit niet wanneer deze groter worden gemaakt. In design programma’s als inDesign en Illustrator maak automatisch vector bestanden. Heb je geen vector bestanden dan moet je ervoor zorgen dat alle elementen die je gebruikt in de juiste resolutie staan. Voor een roll up banner is 150 DPI voldoende.

Kleurgebruik

Drukwerk moet je in de basis altijd opmaken in CMYK kleuren. Heel vaak worden bestanden in RGB kleuren opgemaakt. Dat spectrum verschilt met het CMYK kleurgebruik. Op internet vind je veel websites die het mogelijk maken de juiste kleurcode te vinden. Als je niet zeker weet hoe je zelf de roll up banner moet ontwerpen, dan kun je altijd contact opnemen voor advies.

Roll up banner bestellen

Een roll up banner bestellen doe je zo!

Jouw roll up banner kan verschillende doeleinden dienen. Kies daarom de meest geschikte specificaties wanneer je de banners gaat kopen.

Het bestelproces

  • Als eerste maak je de keuze voor een complete banner of voor enkel een losse print. In de meeste gevallen kun je beter een complete roll up banner bestellen. Dat scheelt in de prijs niet veel en bespaart jou de moeite voor het zelf monteren.
  • Bepaal het formaat van je banners. Ons formaat van 85 x 200 cm is de goedkoopste van Nederland.
  • Voor de bedrukking kun je alleen kiezen voor enkelzijdig in kleur. Dubbelzijdige roll up banners zijn er niet. Kies dan voor L-banners.
  • Ga je een roll up banner bestellen? Dan heb je de keuze uit 2 materiaalsoorten. Het meest gebruikt is het spandoekmateriaal bisonyldoek. Dit is ook het goedkoopst. Het decolit materiaal is wat duurder en wordt voornamelijk gebruikt voor banners die langer mee moeten gaan.
  • Voor de roll up banner heb  je de keuze uit verschillende systemen. Deze systemen verschillen in uiterlijk en ook in kwaliteit. De goedkoopste versie is voor eenmalige acties ideaal. Als je deze veel vaker gaat gebruiken, wordt de spanning minder. Kies dan voor de duurdere systemen.
  • Voor je roll up banner kun je ook nog een verlichting bestellen. Deze monteer je eenvoudig op de bovenkant van het systeem. De verlichting is elektrisch. Het lampje is dus voorzien van een stekker met snoer.

Als je alle keuzes hebt gemaakt, kun je de roll up banner bestellen. Na het maken van alle keuzes worden de prijzen met bijbehorende levertijden weergegeven. Je bestelt door op de prijs te klikken die correspondeert met het aantal en de gewenste levertijd. Als je bestelling hebt afgerond kun je het bestand aanleveren.
Als je een banner voor buiten nodig hebt, kijk je even bij onze spandoeken!

Beoordeling: Roll-up banner


3 Beoordelingen

67%

van de klanten beveelt dit product aan

Beoordelingen

5 sterren
3
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 Ster
0

9
Snelle service tegen een prima prijs: aantrekkelijke aanbieding dus!

Goede communicatie, snelle reactie en levering. Prettig!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-04-2020
Maarten, Nijverdal

9
Prima product en snel geleverd.

Snel geholpen door een medewerker, dat heeft er in geresulteerd dat ik een tevreden klant ben.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
11-05-2020
Toon Reysoo, Oldenzaal

9
Kwaliteit en prima service

Ik ben zeer tevreden over hetgeen is geleverd en de service rondom het proces van leveren.

Aanbeveling
Datum
Door
nee
09-03-2020
Hens, Zeist