Design Trends 2017

De design trends 2016 lijken zich voort te zetten, toch verandert er genoeg. Waar moet je opletten?

Maarten
Geplaatst door: Maarten
Datum: woensdag 14-12-2016

De trends van 2016

De design trends van 2016 zetten zich voort. Maar welke waren dit precies? Deze waren gericht op minimalisme, retro designs en geometrie. Houdt deze in het achterhoofd wanneer je in 2017 grafisch bezig bent. Blijf vooral creatief en origineel. Kom met een uniek concept of design, en wek de interesse van een potentiele klant. Volg niet blindelings de trends, maar gebruik ze om je originele ontwerp nog sterker te maken

Geometrie en minimalisme

De geometrische vlakken en patronen keren wederom terug in 2017. Strakke designs met veel lijnen en minimalistische logo’s. Het overheerst ook dit jaar opnieuw. Je kunt er veel mee. Vakjes inkleuren of als lijnen op de achtergrond. Je ziet het overal terugkomen. Het vormt veelal de basis van het ontwerp.

Geometrische vormen

Typografie

Een unieke typografie, het wordt nog belangrijker in 2017. Dit komt ook door de populariteit van een groot lettertype voor in het midden van bijvoorbeeld een poster. Kijk maar naar de gemiddelde filmposter van dit moment. In de typografie kun je de geometrische vormen ook weer terug laten komen. Een andere populaire is een handgeschreven stijl. Vaak zijn deze cursief en hebben een retro tint.

Geometrisch lettertype

Kleuren in overvloed

Opvallende en felle kleuren, gebruik ze in overvloed! Een van de belangrijkste design trends van dit moment is het gebruik van verschillende en vooral felle kleuren. De tijd van promotie drukwerk in de zogenoemde ‘veilige kleuren’ lijkt definitief voorbij. Met name een gehele kleur voor het hele design zie je veel terug.

Dit komt niet als een verassing, je ziet al tijden dat de grafische trends zich richten op het afstappen van de gebruikte paden en open staan voor experimenten. Wees dus vooral niet zuinig in je kleur gebruik, vrolijkheid staat centraal.

Let wel op dat je niet complete regenbogen in je ontwerp gooit engebruik de juiste contrasten. Een vloekend ontwerp is niet waar je naar opzoek bent.

Helderheid 100

Aansluitend op het gebruik van veel kleuren hoort ook een bepaalde helderheid. Wat je veel ziet is het gebruik van heldere designs. De design trends richten zich vooral op foto’s met flits, glimmende huiden en gebruik van veel zonlicht. De helderheid wordt op 100 gezet, het is weg met de softe filters en donkere design trends.

Belichting foto

Heel veel succes met je grafische vormgeving. Hopelijk helpen de trends je helemaal bij te blijven.