Levertijden

Levertijden digitaal geprinte boeken 

Een boek drukken in kleine oplage verschilt qua levertijd door aantal, cover en afwerking. Zo kunnen wij softcover boeken met een perfectbind binding met spoed al binnen 2 werkdagen bij jou in huis leveren. Doorlooptijd op hardcover boeken is gemiddeld 5-7 werkdagen bij een spoedbestelling. Voor een meest voordelige productie gaan wij van de volgende levertijden uit: 


Softcover boeken / gelijmde magazines: 
9-10 werkdagen.  Je bestanden aanleveren voor 10:00 in de ochtend.

Hardcover boeken:  
15 werkdagen.  Je bestanden aanleveren  voor 10:00 in de ochtend.


Digitaal printen (POD)

Boek drukken in kleine oplage is altijd digitaal printen op één van onze HP Indigo drukpersen. De kwaliteit van deze persen is gelijk aan een offset productie. Zo kunnen wij altijd een constante kwaliteit waarborgen op iedere boekproductie. Deze kwaliteit met eigen ogen beoordelen? Vraag dan hier onze kosteloze papierwaaier aan.


Hoe werkt het bestelproces

Hoe werkt het bestelproces

Bij een boek drukken in kleine oplage is het van belang dat we samen met jou bekijken wat je wensen en eisen zijn. Uitleg over de mogelijkheden kunnen wij telefonisch met je doornemen maar natuurlijk ook bij ons op kantoor. Is jouw keuze bekend en onze offerte akkoord dan gaat de volgende procedure van start.

Stap 1. Voortraject

Templates, aanleveren en controleren.
Wij hebben onze boek templates met je gedeeld zodat jij of jouw vormgever de bestanden heeft kunnen opmaken. Onze grafische specialisten onderwerpen je bestanden aan een grondige technische inspectie. Dit houdt in dat bestanden worden gecontroleerd op juiste bestandsformaten, kwaliteit van opmaak, afbeeldingen etc. Het binnenwerk wordt op afloop gecontroleerd als eveneens de omslag. Heb je bijvoorbeeld rekening gehouden met de opmaak van je rug? Wij contoleren overigens niet op spelling. Voor het redigeren van je teksten gelden andere tarieven. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de klant tenzij anders is overeengekomen.

Stap 2. Productieproces

Drukken, afwerken, snijden, binden
Je boek wordt onder optimale condities gedrukt op een digitale drukpers. Omslagen worden wanneer nodig voorzien van een afwerking. Daarna volgt een drogingsproces. Vervolgens worden je drukvellen schoon gesneden en ingebonden middels de vooraf gekozen techniek waarna ze in de omslag worden gehangen.

Stap 3. Afleveren

Verpakken en verzenden
Een boek drukken in kleine oplage is net als een offset productie een heel proces. Gelukkig is jouw bestelling in goede handen. Je boeken worden in de laatste fase handzaam verpakt in de dubbelwandige dozen om vervolgens aangetekend per pakketpost op een willekeurig adres in de Benelux te bezorgen. Onze bezorging is altijd kosteloos en blanco zonder afzender.

Beoordeling: Boeken


2 Beoordelingen
100%

van de klanten beveelt dit product aan

Beoordelingen

5 sterren
0
4 sterren
1
3 sterren
1
2 sterren
0
1 Ster
0

8
Positief, ze werken en dan worden er wel eens foutjes gemaakt.

Voorbereiding en contactoverleg was goed. Alleen kon ik geen proefdruk krijgen, wat achteraf wel mogelijk bleek te zijn. Helaas op mijn vraag hoe de PDF aangeleverd moest worden kon men mij alleen de lay-out vertellen, maar welke instellingen de PDF moest hebben kon men mij niet zeggen. Daar is het fout mee gegaan, de foto's zijn veelal donker en onduidelijk terwijl de kwaliteit van de originele foto wel goed is. Ik heb nog in onderzoek hoe een PDF aangeleverd moet worden, wil het drukwerk met foto's goed worden en hoop u te berichten zodra ik meer weet.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
21-01-2021
J. Pronk, Hendrik-Ido-Ambacht

6
Bijna perfect

Bij de eerste druk waren de foto's beneden de maat. Dat lag mijns inziens aan een paar zaken. Wij hadden gevraagd welke eisen er aan de pdf worden gesteld. Die kan je namelijk op verschillende manieren aanleveren. Daarop is geantwoord dat het een normale pdf moest zijn. Terwijl nu de ervaring aangeeft dat er wel degelijk eisen aan de pdf gesteld moeten worden. Wij hadden allemaal foto's in grijstinten geplaatst. Maar achteraf blijkt dat er toch nog foto's waren die in RGB kleuren stonden. De eerste keer waren wij daar niet op attent gemaakt. Ook blijkt dat een pdf niet automatisch in grijstinten ge maakt wordt maar dat je dat speciaal zo moet omzetten! U drukt veel voor "leken" of "doe het zelvers" en daar is meer voorlichting zeer welkom om tot een goed resultaat te komen. Ook is het aan te bevelen om deze "leken" aan te raden de foto's (zowel kleuren als in grijstinten) zodanig te maken dat het op het computerscherm voor je gevoelen eigenlijk te licht is. Het resultaat is dan echt beter! Toen we in overleg met u het boek overnieuw hebben laten drukken, hebben wij op deze zaken nauwkeurig gelet en is er een veel beter resultaat behaald. Wat betreft het maken van het boek zelf heb ik slechts één woord: perfect!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
22-03-2021
J. Pronk, Hendrik-Ido-Ambacht