Spandoek bestellen

Eenvoudig je spandoek bestellen in 4 stappen

Bij de bestelling van een spandoek moeten er een aantal keuzes gemaakt worden. Kies uit;

1: Enkel-of dubbelzijdige bedrukking
2: Materiaalsoort
3: Afwerking
4: Formaat spandoek

Materiaal van je spandoek

De keuze van het materiaal bepaalt in grote lijnen hoe je spandoek eruit komt te zien en wat de mogelijkheden zijn. Vlaggendoek is bijvoorbeeld alleen geschikt voor enkelzijdige bedrukking, omdat het materiaal doorschijnend is. Blockout materiaal is perfect om dubbelzijdig te bedrukken. Wil je een groot formaat spandoek bestellen voor buitengebruik, kies dan voor meshdoek. Dit materiaal is wind doorlatend, waardoor het spandoek perfect blijft hangen. Bisonyldoek is het meest bestelde materiaal voor een spandoek bij enkelzijdige bedrukking. Vanwege het sterke materiaal en gladde oppervlakte geeft dit een mooi resultaat.

Afwerking van je spandoek

Je kan de spandoeken op verschillende manieren afwerken. De afwerking is belangrijk voor de manier van ophangen. Over het algemeen worden ringen gebruikt voor de afwerking. Met ringen kan je een spandoek vrijwel altijd ophangen met bijvoorbeeld spanhaken of een koord. Tunnelzomen worden gebruik om het spandoek in een buizenframe te schuiven. Het is mogelijk om een combinatie van ringen en tunnelzomen te kiezen. Vraag daarvoor een offerte aan.
Ga je een spandoek bestellen dan heb je de keuze voor ringen om de 30 of 50 cm, ringen in elke hoek en tunnelzomen aan van 5 of 8 cm. De tunnelzomen kunnen we ook precies op maat maken. Dan is de levering van je spandoek precies zoals jij het hebben wilt.

Formaat

Jouw spandoek maken we precies op maat. Vul daarom de exacte breedte en lengte van het eindformaat van je spandoek in en bereken het aantal vierkante meters. Aan de hand van het aantal vierkante meters wordt de prijs van je spandoek berekend.
Wil je een spandoek bestellen in een speciale vorm dan kunnen wij het doek nauwkeurig in die vorm snijden.

Meshdoek bedrukken

Meshdoek materiaal

Spandoek kun je maken op verschillende materialen.

Ga je meshdoek bedrukken, bedenk dan altijd waar en hoe je het spandoek gaat ophangen.

Mesh is namelijk met name geschikt voor grote formaten die buiten hangen. Doordat er kleine gaatjes in het materiaal zitten, laat het gemakkelijk de wind door. Hierdoor komt er minder kracht op het doek te staan zodat je doek langer mee gaat. Het klappert namelijk minder en door de lagere spanning die de wind veroorzaak, zal het minder snel scheuren.

Dit materiaal wordt dus voornamelijk buiten gebruikt. Maar ook voor binnen kun je mooi meshdoek bestellen. De kleine gaatjes zal je op grote afstand niet zien. Op kleine afstand geeft dit een mooi artistiek effect.

Meshdoek is van hetzelfde materiaal als normaal spandoek. Het verschil zit dus alleen in de gaatjes.

Het materiaal ook op dezelfde manieren af te werken. Je kunt er dus voor kiezen om het met ringen af te werken. Maar ook tunnelzomen zijn geen probleem. Bedenk wel dat een tunnelzoom goed zichtbaar is aan de voorzijde. Hou daarom rekening met de tunnelzoom in je ontwerp. De lasnaad op de achterzijde zie je terug op de voorkant.

Wil je het mesh na gebruik nog bewaren? Zorg er dan voor dat het doek netjes wordt opgerold. Zo voorkom je dat er lelijke vouwlijnen in komen. Die krijg je er namelijk moeilijk uit

Spandoek bedrukken

Spandoek bedrukken

Een spandoek laten bedrukken is een mooi proces. Het is vergelijkbaar met het printen van papier maar dan op een reusachtige machine.

Het drukken van je spandoek

Jouw zeil bedrukken we op speciaal daarvoor gemaakte machines. Deze kunnen maximaal 5 meter breed drukken. Het materiaal ligt op een rol die rijkt tot wel 60 meter. Uit een rol kunnen we dus een spandoek bedrukken van 5 x 60 meter. 

Als je doek breder is dan 5 x 5 meter dan lassen we verschillende delen aan elkaar vast. Hierdoor ontstaat er een lasnaad. Door het materiaal te verhitten plakt het aan elkaar vast.

Op deze manier is elk formaat te produceren.

We adviseren je om bij hele grote formaten spandoeken het meshdoek te gebruiken. Hierdoor is je spandoek een stuk lichter. Daarnaast laat het de wind gemakkelijk door waardoor er minder trekkracht ontstaat in je bedrukte doek.

De bedrukking

In de machine zitten printkoppen die net als je eigen printer van links naar rechts bewegen terwijl het doek door de machine getrokken wordt. De kwaliteit van de bedrukking is afhankelijk van de snelheid waarmee het doek door de machine gaat. Hoe langzamer hoe beter de kwaliteit. Goede machines halen een snelheid van 40 vierkante meter per uur.

Je zult begrijpen dat een spandoek maken daarmee een relatief langzaam proces is.

We drukken je spandoek met een speciale UV-inkt. Deze inkt wordt met hitte uitgehard en is daarmee direct krasvast en weersbestendig. Zo weet je zeker dat je bedrukte doek lange tijd buiten kan hangen!

Werktekeningen spandoeken

Goed van start met de juiste opmaakgegevens

Gezien er diverse afwerkingen zijn, dien je ook rekening te houden met de juiste opmaakgegevens. Download de werktekening voor je spandoek bovenaan de pagina onder het kopje werktekeningen. Zo zorg je ervoor dat er geen belangrijke items van het spandoek afvallen en je het gewenste product ontvangt. Voor onderstaande afwerkingen zijn per soort bepaalde opmaakspecificaties waar je rekening mee dient te houden:


Omzomen en ringen om de 30 cm

De ringen worden op ongeveer 2,5 cm van de rand naar binnen geplaatst. De hartmaat zit daarom op ongeveer 3,5 cm. We adviseren daarom om een veiligheidsmarge van 5 cm aan te houden.


Omzomen en ringen om de 50 cm

Hiervoor geldt hetzelfde als bij de ringen om de 30 cm.


Omzomen en ringen op de hoeken

De ringen worden ongeveer om 2,5 cm van beide randen geplaatst in de hoeken. Zorgen er daarom voor dat je in de hoeken minimaal 5 cm veiligheidsafstand aanhoudt. Langs alle zijdes kun je iets minder aanhouden. We raden je wel alsnog aan om ook hier 5 cm aan te houden.


Schoongesneden

Jouw spandoek wordt exact op maat gesneden zonder verdere afwerking. Een veiligheidsmarge van 2 tot 3 cm is hierbij wel verstandig om aan te houden.


Tunnelzoom (5 cm)

We maken een tunnel van 5 cm doorsnede. De tunnel heeft een lasnaad op de achterzijde van het spandoek. De naad is licht zichtbaar op de voorzijde van het doek. We adviseren daarom een minimaal 10 cm veiligheidsmarge aan te houden zodat er geen belangrijke beeldelementen door de lasnaad lopen.


Tunnelzoom links en rechts (8 cm)

Bij een tunnelzoom van 8 cm doorsnede zit de lasnaad ongeveer op 16 cm. Hou dit daarom aan als veiligheidsmarge.

 

Buiten banner

Banners voor buiten gebruik

Ben je op zoek naar een buiten banner?
Onze spandoeken zijn uitstekend geschikt voor buiten gebruik.

Outdoor banner

Wil je buiten een mooie banner plaatsen? Dan zijn onze spandoeken de perfecte keuze.

De materialen zijn geschikt voor langdurig outdoor gebruik. Door de speciale UV print is de bedrukking weersbestendig en kleurvast.

Een buiten banner plaats je in een mooi frame of hang je aan de gevel. De banner kun je op verschillende manieren laten afwerken. Zo kun je de banner altijd goed bevestigen.

Heb je al een frame voor de banners? Dan is het heel eenvoudig om hier de doeken in te wisselen. Is het frame zowel voor als achter te zien? Dan kun je hier ook een dubbelzijdige buiten banner in plaatsen. Kies dan voor het blockout materiaal. Dit heeft een donkere kern zodat het niet kan doorschijnen. Daarmee gaan de beide bedrukkingen niet tegen elkaar in werken.

Tennisdoek

Nieuw tennisdoek nodig?

Tennisdoek bestel je eenvoudig op meshdoek. Maak verschillende doeken of bestel één groot doek voor het gehele hekwerk.

Spandoeken voor de tennis

De tennisdoeken zie je vaak in de klassieke groene kleur. Heel jammer want dan kun je die alleen met de kleur zwart drukken. Maar wat als je liever een full color print wilt voor de winddoeken?

Wij drukken de banners op wit materiaal, namelijk meshdoek. Dit geeft je de mogelijkheid om de bedrukking volledig in full color aan te brengen. Zo komen de sponsoren beter tot hun recht.

De doeken zijn voorzien van kleine gaatjes waardoor ze de wind iets doorlaten en dus niet klapperen op de hekken rondom de tennisbaan. Je kunt de het tennisdoek uit één stuk maken voor de gehele lengte van het hek. Uiteraard kun je ze ook uit meerdere delen opmaken. Dan kun je later nog eenvoudig een doek wisselen.

Ook de hoogte van het doek kun je volledig zelf bepalen. Heb je bijvoorbeeld heggen staan, dan laat je de tennisdoeken hier gewoon boven vallen.

Weersbestendig

Omdat je tennisdoeken het hele jaar door buiten hangen, wil je natuurlijk wel dat deze mooi blijven.

De banners zijn uiteraard weersbestendig. Ze worden met een UV-inkt gedrukt. Deze inkt wordt met hitte uitgehard waardoor deze weersbestendig is. Daarmee verkleurd het doek niet en is het watervast.

Voor meer informatie over deze banners neem je contact met ons op of vraag je een offerte aan.

Zeil bedrukken

Wil je zeil bedrukken? Kies uit verschillende materialen en doeleinden.

Opties voor zeil bedrukken

Het materiaal is voor verschillende producten toe te passen. Bedenk daarom goed waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Zeildoek kun je inzetten als normaal spandoek. Die kun je weer ophangen in meerdere soorten spandoekframes. Daarmee zijn de mogelijkheden voor zeildoeken eindeloos. Bovendien wordt alles op maat gemaakt. De prijs wordt per meter berekend.

Zeildoeken worden ook wel PVC doek of bisonyldoek genoemd.

Voor langdurige reclame doeken adviseren wij altijd bisonyldoek te gebruiken. Dit materiaal is het stevigst en gaat dus ook het langste mee.

Ontwerp voor je zeil

Het ontwerpen van dit soort groot formaat afbeeldingen vergt wel enige kennis.

Door de grootte van de formaten worden de bestanden vaak erg zwaar. Het is dan ook niet nodig om je bestand een resolutie van 300DPI mee te geven. 150 is vaak genoeg. Overigens is het mooiste om alles in vector aan te leggen.

Wij controleren je bestand voordat we het zeil bedrukken. Maak je dus geen zorgen. Als het niet goed is, krijg je dat van ons te horen en kun je altijd nog een nieuw bestand aanleveren.

Wil je eerst een uitgebreid advies hebben voordat je een spandoek gaat kopen? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen je graag bij het bestellen.
Ben je op zoek naar een ander product? Keer dan terug naar home.

Beoordeling: Spandoeken


36 Beoordelingen

97%

van de klanten beveelt dit product aan

Beoordelingen

5 sterren
33
4 sterren
1
3 sterren
1
2 sterren
1
1 Ster
0

9
Top service

Top service.. Nadat ik mijn foto geüpload had kreeg ik netjes een mailtje dat de medewerkers hem aangepast hadden. Netter geworden dan dat ik hem geüpload had. Top service

Aanbeveling
Datum
Door
ja
27-04-2020
Kaatje , Dordrecht

3
Te duur en te lang wachten

Bij nader inzien blijft de stof die we nu hebben gekocht te duur te zijn om enkele Nederlandse vlaggen aan te passen. Tevens was de levertijd aardig lang.

Aanbeveling
Datum
Door
nee
21-05-2020
Gerard van Damme, Goes

10
Wat zijn jullie geduldig en professioneel!

Ik was op zoek naar een afbeelding voor een doek in mijn tuin. Het liefst wilde ik een doek met mijn eigen afbeelding, maar het doek was te groot (of de kwaliteit van de foto te laag ;-). Na wat proefjes (dank voor het geduld) gekeken op de door jullie aangedragen websites met gratis foto's. Uiteindelijk heeft een fotograaf een foto gemaakt van een schilderij van mij en was de kwaliteit ok. Van de week het grote doek ontvangen. Echt supermooi! Thx!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
28-06-2020
Desiree , Rotterdam

10
Zonder omhaal een perfect geleverd spandoek

Goed gesprek over product. Vakmanschap kwam er in naar voren Op afgesproken lever datum was spandoek binnen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
18-09-2020
Paul, Rotterdam

10
Betrouwbaar en goed

Ik heb een spandoek besteld, een foto toegevoegd en binnen drie dagen had ik 'm al goed verpakt binnen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
13-08-2020
Theo Albers, Zwijndrecht

10
Goede snelle service mooi product

Goed

Aanbeveling
Datum
Door
ja
18-04-2020
Laura , Lage mierde

10
Fijn bedrijf, super kwaliteit.

Ik heb 3 posters voor de tuin besteld van 1.20-0,80 meter op zeil voor €20.- per poster, snel geleverd, super kwaliteit, zeer aan te bevelen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-09-2020
Kees, Biest-Houtakker

10
Uitstekend

Vriendelijke en vlotte contact en ondersteuning. Goede afdrukkwaliteit, en vlotte levering. Prima

Aanbeveling
Datum
Door
ja
17-07-2020
Robert, Wiersma

9
Goede kwaliteit en service

Briefpapier besteld in onze huisstijl, mooie kwaliteit en snel binnen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
19-05-2020
Jantine, Zuilichem

10
Dit was mijn beste drukervaring ooit, een goede, dduidelijke en snelle service!

Ik had dik binnen 24 uur een spandoek nodig. Ik ben enorm goed geholpen en het is nog gelukt ook. Wat een fijn bedrijf, meedenkend, goed en snel. Enorm blij met het resultaat!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-03-2020
Jonata Taal, Amsterdam

10
perfect

perfect

Aanbeveling
Datum
Door
ja
12-10-2020
dawit, winterswijk

9
top

zeer goede kwaliteit / prijs verhouding

Aanbeveling
Datum
Door
ja
10-05-2020
j. entjes, dalen

10
prima produkt, prima service, prima prijs!

uitstekende afhandeling

Aanbeveling
Datum
Door
ja
16-03-2020
jeroen, naaijkens

9
Goed

Ik ben net een bedrijf begonnen en moet veel laten drukken. Er is bij dit bedrijf veel mogelijk. Met vragen word je goed en snel geholpen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
18-08-2020
Annelieke, Haarlem

10
Een zeer tevreden klant

Na een bestand geüpload te hebben werd er goed met me meegedacht. Ik had in mijn ontwerp witte randen. Dit is verwijderd door drukbedrijf. Voor een lage prijs, een goede service en een snelle levering heb ik een mooi product ontvangen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
28-04-2020
Dianne, Coevorden

10
Top kwaliteit! Gelijk een 2de spandoek besteld.

Top, goede service en communicatie

Aanbeveling
Datum
Door
ja
07-09-2020
Gerwin Struijs, HOOGKARSPEL

10
Zeer goede service

Ik wou een vierkant stuk van 210x210 cm laten beprinten met een een door ons aangeleverde hd foto voor in de tuin. Na verschillende foto's aangeleverd te hebben die niet goed voldeden voor een scherpe print is het uiteindelijk gelukt dankzij wytze. Het resultaat is verbluffend en is nu een grote blikvanger in onze tuin.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
06-06-2020
Paul Ijgel, Diemen

10
Super snel, TOP!!!

.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
20-05-2020
Xander Vlasblom, Schiphol-Rijk

10
Gebruiksvriendelijke website; snelle levering van prima kwaliteit.

Gebruiksvriendelijke website; snelle levering van prima kwaliteit.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
12-07-2020
Frits, Zoetermeer

9
goede kwaliteit. goede hulp. snelle levering

goede kwaliteit. goede hulp. snelle levering

Aanbeveling
Datum
Door
ja
15-06-2020
Niels, amsterdam

10
Snelle service en top kwaliteit!

De kwaliteit en de snelheid zijn gewoon zware pluspunten!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
18-07-2020
Michel Klink Fotografie, Spijkenisse

10
Top service!

Zeer tevreden met onze doeken en goeie hulp gehad met het logo op maat van het doek te maken.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
04-09-2020
Ramon, Nieuw balinge

10
Mooie kwaliteit en snelle levering!

Spandoek was precies zoals ontworpen, goeie stevige kwaliteit, drukkwaliteit mooi en de levering was sneller dan voorspeld. Bedankt!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
23-08-2020
Dave Vosmeer, Hilversum

10
Top!

Snelle telefonische hulp. Perfecte uitvoering!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-08-2020
Niels, Amsterdam

10
Top!

Prachtig spandoek voor mijn 50-jarige vriendin, snelle levering.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
11-04-2020
Tineke, Putten

10
Goede kwaliteit, snel geregeld en uitstekende service

Bij het bepalen van de maten was het mis gegaan waarna door Drukbedrijf is geholpen de poster op de juiste maat te krijgen. Waarvoor dank.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-08-2020
wouter, Amsterdam

10
Denken met je mee en hebben een snelle levering!

Drukbedrijf denkt altijd met je mee, zijn goed te bereiken en leveren goede kwaliteit op een topsnelheid. Ze schakelen snel als er spoed bij komt kijken. Geven goede adviezen over materiaalsoorten en papiersoorten. Erg prettig bedrijf om mee samen te werken.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
22-06-2020
Jelle, Utrecht

10
Supersnel prima en mooi spandoek!

Drukbedrijf heeft me supersnel toch aan een spandoek geholpen. heel veel dank.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-04-2020
anita, stein

10
Perfect

Sehr gutes Spanntuch Schnelle Lieferung

Aanbeveling
Datum
Door
ja
21-06-2020
Michael , Eibergen

9
Zeer snel geleverd, mooie kwaliteit, aantrekkelijk geprijsd

Voor een feest van een 50e verjaardag heb ik voor het eerst een spandoek laten maken. Ik koos dit bedrijf vanwege goeie reviews en snelle levering. Ik was blij dat de beloofde snelle levering werd waargemaakt. En het spandoek zag er prachtig uit, de kleuren waren zoals op de originele foto's. Ik weet niet hoe het spandoek zich op den duur houdt in de buitenlucht want heb het pas enkele dagen in huis. Maar de eerste indruk is super

Aanbeveling
Datum
Door
ja
15-08-2020
Sabien Jonkers, Arnhem

6
Goed contact, toch niet helemaal blij

Alles werd snel in werking gezet en goed geregeld. De bezorging ging niet goed en daar is nogal wat stress door ontstaan hier op school. Uiteindelijk kwam het toch nog goed.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
04-06-2020
Carina, Uithoorn

10
Super via chat, goede hulp, maar nu nog steeds geen product ontvangen.

Goede rechtstreekse hulp, goed meegedacht. Attent. Maar mede door weekend en 5 mei nog geen product ontvangen. Kan dus ook de kwaliteit niet beoordelen. Afscheid van collega is ook al geweest. Aanvulling, doordat de bezorgservice vooral de grote boosdoener was in deze casus, is voorgesteld om de kosten te delen. Ik ben daar erg tevreden over. Open en eerlijk gesprekken aan de telefoon over verwachtingen en wensen. Prettig dat men het gesprek aan gaat en tot oplossing probeert te komen. Geeft vertrouwen voor een volgende keer.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
07-05-2020
Rose , Koudum

10
Top service, kwaliteit en levertijd!

Goed bereikbare service en goed advies. Geen ellelange wachtrij aan de telefoon. Behulpzame medewerker die daarna nog even belt voor afstemming. Nog eerder geleverd dan belooft en in een hoge kwaliteit en juiste maatvoering. Gewoon top!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
22-06-2020
Geha, Werkendam

10
De spandoeken zijn snel geleverd en de service was top!

Ik heb lang contact gehad over de producten die ik wilde bestellen en er werd altijd snel en zorgvuldig gereageerd. Ze hebben ons ook fijn geholpen met de ontwerpen die wij aanleverden. Goeie service!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
25-06-2020
Sander Schellens, Wageningen

10
Topbedrijf met topservice en supervriendelijke medewerkers!

Ik ben een kneus op de pc en kon de tekst niet goed op het doek krijgen. Belde met de hulplijn en kreeg Wytze aan de telefoon. Hij heeft me fantastisch geholpen. En...helemaal perfect was...het spandoek kwam op tijd binnen! Dus ook dat lukte nog en wel binnen een dag! Daarom alle lof voor Drukbedrijf. In een tijd als deze, waarin het moeilijk is voor ondernemers om het hoofd boven water te houden en gemotiveerd te blijven weet Drukbedrijf zich, met deze geweldige medewerkers staande te houden! Dank!!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
22-05-2020
Tiny Ydo, Noord-Scharwoude

8
Simpel en goed

De hele vriendengroep die 50 werd heeft er zijn spandoek vandaan. Altijd correct, snel en goed. 1x zelf een fout gemaakt met een annulering en toen telefonisch super geholpen en de volgende dag het spandoek thuis. Hier in Twente zouden we zeggen, “kost wat, heij wat!”

Aanbeveling
Datum
Door
ja
03-08-2020
Robin Kemper, Ambt Delden