Inloggen /
Registreren

Winkelmandje

Offerte
aanvragen
Home | Promotie | Folders

Folders drukken

Wil jij folders maken? Laat hier jouw folders drukken!

487 Reviews Gratis verzending 24-uurs levering Persoonlijk advies

De folder is een eenvoudig product dat makkelijk en snel veel informatie kan weergeven aan je doelgroep. Laat jouw folders drukken in het gewenste formaat, met een gewenste vouwwijze, papiersoort en afwerking. Bij ons kun je ook terecht als je hulp wilt met je folder ontwerpen. Heb je jouw folders met spoed nodig? Ook dat is bij ons mogelijk.

 Keuze uit alle formaten en vouwwijzen
 Kies uit meerdere papiersoorten en afwerkingen
 Spoedleveringen zijn mogelijk
 Jouw folders laten opmaken? Bel of stuur ons een mail!

Let op: Soms worden de werkdagen niet goed weergegeven in de balk met budget, standaard of spoedlevering. Dit is wel te zien in het productoverzicht wanneer je een prijs hebt gekozen. 

Jouw gewenste folders laten drukken

Je eigen folder maken is een ideale manier om je doelgroep op eenvoudige wijze van veel informatie te voorzien. Het biedt je de mogelijkheid om veel informatie te geven met een relatief klein product.

Je folders laten drukken kan geheel naar wens met eigen specificaties. Doorloop onze bestelmodule en bekijk onze vele mogelijkheden. Zitten jouw gewenste keuzes er niet tussen? Vraag dan een offerte aan met de gewenste keuzes. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een offerte op maat toe.

 

Vouwwijze

Voor onze folders heb je op de website standaard de mogelijkheden om te kiezen voor een enkele vouw in het midden, een wikkelvouw of zigzagvouw met 6, 8 en 10 zijden, een luikvouw (ook wel altaarvouw genoemd) en de kruisslag vouw. Een wikkelvouw of zigzagvouw met 6 zijden wordt voorzien van 2 vouwen, de varianten met 8 zijden hebben 3 vouwen en de variant met 10 zijden heeft 4 vouwen. Om voor jezelf te bepalen of de folder dan wel groot genoeg is, kun je zelf alvast een voorbeeldje vouwen met een A4 blaadje. Bekijk dus goed of jouw folder ontwerpen wel passen op de folder die je had gewenst. Met een A4 folder ga je dus een folder drukken waarbij elke pagina op formaat van een A4 is. Bij een A5 folder (de helft van een A4) geldt precies hetzelfde.


Heb je toch geen vouw nodig maar alleen twee zijdes? Laat dan flyers drukken.

 

Eindformaat (gevouwen)

Het is online mogelijk om uit 15 verschillende formaten te kiezen waarop je jouw folder drukken wilt. Met de A3 (297 x 420 mm) heb je het grootst mogelijke eindformaat. Met de vierkant small (98 x 98) mm heb je het kleinst mogelijke eindformaat. Bijna alle, al dan niet bijna alle formaten daar tussenin zijn te maken met de overige beschikbare formaten. Dit zijn bij elkaar ook de meest gangbare maten, omdat dit nog handzaam is. Groter is niet handzaam meer en kleiner zou teksten haast onleesbaar maken. Heb je toch andere wensen? Vraag dan een offerte aan met de gewenste maten.

 

Bedrukking

Bij de bedrukking kun je standaard en alleen voor dubbelzijdige full color bedrukking kiezen. Dit is het meest gangbaar omdat je alleen met deze variant beide zijdes van de folder kan bedrukken met alle kleuren die je maar wilt. Dat is bijvoorbeeld al helemaal handig wanneer er ook foto’s ingevoegd moeten worden. Bij het opmaken van jouw eigen folder in CMYK hoef je je niet meer druk te maken om de kleuren.

 

Papiersoort

Nu heb je het formaat gekozen en de gewenste vouwwijze. Wij hebben naast de dikkere papiersoorten van 400 grams mat, 300 grams mat en 300 grams natuurkarton ook dunnere papiersoorten. Zo kun je dus ook kiezen voor 90, 135, 170 of 250 grams papier. De 400, 300 en 170 grams mat zijn standaard al mat afgewerkt. De 250, 170 en 135 grams glanzend zijn vanzelfsprekend al afgewerkt met een glanzende afwerking. Is een papiersoort alleen in mat of glanzend beschikbaar en wil je juist het tegenovergestelde hebben? Bekijk dan de afwerkingen hieronder.

 

Afwerking

Bij een aantal formaten en vouwwijzen in combinatie met de papiersoorten van 250, 300 en 400 grams mat kun je ook voor een luxe afwerking kiezen. Neem bijvoorbeeld een glanzende of een matte afwerking. Heb je bij papiersoort bijvoorbeeld gekozen voor 250 grams glanzend, terwijl je eigenlijk liever mat had gehad, dan kun hier alsnog een matte afwerking van maken. Ben je tevreden met wat je hebt, dan kun je altijd nog kiezen om geen extra afwerking te nemen.

 

Het voordeel van een luxe afwerking

Naast het feit dat jouw folder met een glanzende afwerking de boodschap er extra uit laat springen, of dat een matte afwerking jouw folder nóg zakelijker laat ogen, zijn er nog meer voordelen. De extra afwerking bestaat namelijk uit een extra laag aan weerszijden van de folder. Deze laag maakt de folder krasbestendiger én kan beter tegen spat water. Dit bij elkaar zorgt voor een langere levensduur. Wil je dus dat jouw doelgroep de folder voor een langere periode gaat bewaren? Dan is een luxe afwerking absoluut een waardevolle toevoeging aan de folder.

Let echter wel op bij het water. Het water kan nog wel langs de randen de folder nat maken, aangezien de afwerking niet over de randen van de folder heen valt.

 

Folder maken

Als je alle keuzes hebt gemaakt, dan kan je nu de folder maken. Nadat je alle stappen hebt doorlopen, krijg je een folder template te zien dat precies bij jouw gewenste folder formaat past. Ga je bijvoorbeeld werken met Illustrator? Dan staat het de folder template  gelijk voor je downloadbaar voor je klaar. Wil je met een ander programma werken. Door middel van de werktekening die gelijk in beeld komt of het PDF bestand weet je precies aan welke afmetingen je jouw folder moet houden, waar de vouwlijnen komen te zitten en met welke snijmarge je rekening moet houden.

     

Folder ontwerpen door onze designer

Wil je jouw folder laten maken door één van onze designers? Wij kunnen jouw folder ontwerpen, zodat deze aan alle eisen voldoet voor productie. Neem gerust even telefonisch contact met ons op als je wilt dat wij jouw folder ontwerpen. Door middel van een goede briefing per mail en of telefoon kunnen onze designers vervolgens goed voorbereid jouw folder maken.

 

Grote en kleine oplages mogelijk

Je kunt de meeste folders drukken in zowel grote als kleine oplages kiezen. Het zijn vooral de grootste formaten die bijvoorbeeld in een liggende houding niet door de digitale drukpers kunnen. Om die reden kunnen sommige formaten alleen offset gedrukt worden. Bij een wat hogere oplage van digitale bedrukking wordt digitaal drukken een stuk duurder dan offset drukken. Het voordeel wat je hier echter wel hebt, is dat hierbij de levering een stuk sneller kan. Offset drukken is bij grotere oplages pas voordelig, omdat hier opstartkosten voor gerekend worden.

1Product samenstellen

Kies uit een van de opties om jouw product geheel naar wens samen te stellen.

 
  Hulp nodig?  
Rutger helpt je graag! 
Bel: 020 348 48 72
1
Kies Vouwwijze
Vouwwijze:
2
Kies Eindformaat (gevouwen)
Eindformaat (gevouwen):
?

Kies hier het formaat van de folder wanneer deze is dicht gevouwen. Het formaat dat je kiest geeft dus ook gelijk het formaat per pagina aan.

3
Kies Bedrukking
Bedrukking:
4
Kies Papiersoort
Papiersoort:
?

Wanneer kies je welk papiersoort?
135 en 170 grams:
Kies dit papiergewicht wanneer je folders massaal wilt weggeven.
250, 300 en 400 grams: Dit dikkere papiersoort is perfect om langere tijd te bewaren en ziet er kwalitatief goed uit. Perfect om bijvoorbeeld een product van hoge kwaliteit te presenteren.
90 en 170 grams offset wit: Dit papier is beschrijfbaar. Erg geschikt wanneer je de folder bijvoorbeeld als enquête wilt inzetten.

5
Kies Afwerking
Afwerking:
?

Voorzie jouw folder van een extra afwerking door aan de voor en achterzijde een mat of glanzende laminaat toe te voegen. Hierdoor worden beide zijdes spatwater dicht. Let wel op dat de randen niet van een laminaat zijn voorzien. Hier kan het water dus nog wel binnendringen.

Daarnaast is de folder door deze laminaat extra krasbestendig en scheurt deze minder snel. Handig als je wilt dat jouw klanten de folder voor langere tijd bewaren!

×
De volgende onderdelen zijn niet ingevuld:
2Aantal, prijs en levertijd

Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan met je bestelling.

Aantal
De staffel die je ziet bevat onze standaard aantallen. Mocht je een ander aantal nodig hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Levertijd
Onze standaard levertijden zijn weergegeven. Mocht je het product sneller in huis willen hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Aantal en Prijzen - Digitaal gedrukt
?
Selecteer hieronder in de tabel hoeveel stuks je wilt bestellen door op de prijs te klikken. De prijzen komen overeen met het aantal stuks en de bijbehorende levertijd.
Voordelig bij kleine oplages
  Budget levering Standaard levering Spoed levering
Aantal
* Prijzen zijn excl. BTW en inclusief levering binnen Nederland en België (mits anders aangegeven).
** Uiterlijke leverdatum geldt enkel indien alle bestanden voor 14:00 uur zijn aangeleverd.
Kies je oplage en levertijd
Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan
2Aantal, prijs en levertijd

Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan met je bestelling.

Aantal
De staffel die je ziet bevat onze standaard aantallen. Mocht je een ander aantal nodig hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Levertijd
Onze standaard levertijden zijn weergegeven. Mocht je het product sneller in huis willen hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Aantal en Prijzen - Offset gedrukt
?
Selecteer hieronder in de tabel hoeveel stuks je wilt bestellen door op de prijs te klikken. De prijzen komen overeen met het aantal stuks en de bijbehorende levertijd.
Voordelig bij grote oplages
  Budget levering Standaard levering Spoed levering
Aantal
* Prijzen zijn excl. BTW en inclusief levering binnen Nederland en België (mits anders aangegeven).
** Uiterlijke leverdatum geldt enkel indien alle bestanden voor 09:30 uur zijn aangeleverd.
Kies je oplage en levertijd
Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan