Inloggen /
Registreren

Winkelmandje

Offerte
aanvragen
Home | Promotie | Folders

Folders drukken

Folders maken en drukken is nog nooit zo makkelijk geweest

487 Reviews Gratis verzending 24-uurs levering Persoonlijk advies
Folders zijn een eenvoudig product die makkelijk en snel veel informatie weergeven aan je doelgroep. Door het kleine formaat met meerdere pagina’s kun je veel informatie kwijt. Als je er zelf een gaat maken, dan dien je rekening te houden met de vouwwijze voor de indeling van je informatie. Kijk daarom bij de aanleverspecificaties van het product dat je gekozen hebt.

 Keuze uit alle formaten en vouwwijzes
 Bekijk de folder acties
 Geproduceerd op verschillende papiersoorten met meerdere afwerkingen
 Spoedleveringen zijn mogelijk!
Jouw folders gratis laten opmaken? Bel of stuur ons een mail!

Folders drukken

Je eigen folder maken, niet te verwarren met een flyer, is een ideale manier om je doelgroep op eenvoudige wijze van veel informatie te voorzien over je bedrijf. Het biedt je de mogelijkheid om heel veel informatie te geven met een relatief klein product. Door het vouwen maak je van het geheel en kleiner formaat. Heb je aan een A4 formaat dus niet genoeg om al je informatie op kwijt te kunnen, dan verdubbel je die zodat je twee keer een A4 krijgt en dus veel tekst kwijt kunt. Maar door de vouw blijft het eindformaat alsnog A4.

Je gebruikt ze voornamelijk om informatieve redenen. Hierbij wil je zoveel mogelijk informatie verschaffen zodat er voor de gebruiker geen onduidelijkheden zijn. Bovendien kan je klant alles snel vinden. Neem daarom ook de tijd om er goed over na te denken welk formaat het beste gebruikt kan worden en hoeveel pagina’s of vouwen de folder in beslag moet nemen.

Ga je folders drukken dan hebben deze natuurlijk een gebruiksdoeleinde. Wanneer je ze massaal gaat verspreiden om in korte tijd naamsbekendheid te verkrijgen, kun je het beste een licht papiersoort gebruiken. Daarbij is het ook nog eens goedkoop en dus ook geschikt als reclamefolders. Je gebruikt uiteraard een dikker papiersoort wanneer je wilt dat de gebruiker ze gaat bewaren. Daarbij is vaak al sprake van interesse bij de gebruiker van je product of dienst. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om de folder wat exclusiever af te werken. Gebruik bijvoorbeeld een offset wit, glanzende of matte afwerking.


Snel folders drukken

Het kan gebeuren dat je de folders met spoed nodig hebt. Dat is voor ons geen probleem. Bijna alle producten kunnen we afdrukken met spoed. Dan heb je ze de volgende werkdag nog in huis. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer je ze op het laatste moment nog bij een evenement wilt uitdelen aan het publiek.

De meeste soorten leveren we snel. Daarbij is ook de keuze voor het papier belangrijk. De lichtere grams papiersoorten kunnen allemaal met spoed geleverd worden. 
Daarnaast kunnen we met spoed folders drukken tot maximaal een A3 formaat. Wanneer het opengevouwen formaat dus niet groter dan een A3 is.


Folders online maken

Ga je voor aan de slag met dit product? Dan is het heel belangrijk dat je de vouwlijnen goed in je ontwerp plaatst. Onze drukkerij hanteert misschien andere specificaties ten opzichte van anderen. Bekijk daarom altijd goed onze werktekeningen die je kunt downloaden op de website.

Zet nooit letterlijk de vouwlijnen in het ontwerp. Doe je dit wel en we gaan de folders drukken, dan zie je dit terug.

Per type formaat en per type vouwwijze is de positionering van de vouwlijnen anders. Let er bijvoorbeeld op dat bij een wikkelvouw de pagina’s niet allemaal even breed zijn. Bij een harmonicavouw (ook wel zig-zag vouw) zijn de pagina’s wel even breed.

Afhankelijk van je gevouwen eindformaat is er een maximum aantal pagina’s dat je kunt bestellen. Dat komt omdat we het papier op een maximum formaat kunnen drukken. Zo kun je van een A4 formaat bijvoorbeeld niet zomaar aan elke zijde 10 pagina’s bestellen. Hou dit goed in de gaten bij het folders drukken.


Hoe worden ze bedrukt?

Folders drukken gaat bijna hetzelfde als bij ander drukwerk.

De ontwerpen worden op grote vellen naast elkaar geplaatst. Aan de andere kant van deze vellen wordt de andere zijde geplaatst. Na het plaatsen zijn de folders klaar voor afdrukken.

Na het drukken, worden de grote vellen gesneden op het plano formaat. Mocht je een zwaar papiersoort hebben gekozen voor de productie dan worden de vellen eerst nog gerild. Dat is het aanbrengen van een vouwlijn in het papier. Op die manier kan alles makkelijk worden gevouwen zonder dat het papier breekt of de inkt scheurt.

Wanneer ze zijn gesneden op het plano opengeslagen eindformaat, kunnen ze worden gevouwen. Dit gebeurd met een vouwmachine. Op die manier wordt elke vouw er recht en strak ingezet. Vouwmachines kunnen maar een bepaald maximum formaat verwerken. Als je dus hele grote folders hebt, moeten deze met de hand worden gevouwen.

Zoals hierboven al vermeld, wordt bij een zwaar papiersoort een ril aangebracht om de het vouwen makkelijker te maken. Als dit het geval is, dan worden jouw folders niet gevouwen geleverd. Doordat het papier zwaar is kan het product moeilijk worden gestapeld. Daardoor zal het bij de levering niet helemaal netjes meer in de doos zitten. Daarom kiezen we er voor ze ongevouwen te leveren. Door de ril kun je ze gelukkig zelf gemakkelijk vouwen.


Online bestellen

Op onze site kun je eenvoudig bestellen. De bestelling plaats je door bij alle opties een specificatie te kiezen. Daarna kies je voor de levertijd en het aantal dat je wilt ontvangen door op de prijs te klikken.

Bij de keuzes is het belangrijk dat je bij formaat altijd kiest voor het formaat wanneer de folder helemaal dichtgevouwen is.

Na het plaatsen van een of meerdere bestellingen gaan wij er direct mee aan de slag. Op ons kantoor in Amsterdam controleren we de opmaak van je bestand zodat je zeker weet dat de vouwlijnen goed zitten. Kies daarvoor wel voor een uitgebreide bestandscontrole. Doe je dit niet dan gaan wij er van uit dat je alles goed hebt aangeleverd. Je kunt altijd zelf even je ontwerp uitprinten op je eigen printer om te controleren of de layout en de kleuren mooi uit komen. Dit is een goede richtlijn voor de eindproductie.

Als alles in orde is, gaan we beginnen met drukken. Daarna worden ze zo snel mogelijk bij jouw thuis of op kantoor geleverd. Hou er rekening mee dat we dit sneller doen dan aangegeven. We streven ernaar om jouw bestelling zo snel mogelijk geleverd te hebben. Dat zijn de voordelen van online folders bestellen: Snel, gemakkelijk en goedkoop.


Soorten folders

We kunnen verschillende soorten folders drukken. Daarbij kun je denken aan de vouwwijze maar ook het formaat. Normaal gesproken worden de folders in portrait besteld. Daarom kun je alleen deze kiezen in ons bestelproces. Het is echter wel mogelijk dat we deze drukken in liggend formaat. Vraag daarvoor een offerte aan.

Ook de vouwwijze verschilt van elkaar. Je hebt over het algemeen de volgende vouwwijzen:

Enkel vouw Wikkelvouw Harmonicavouw
  • Kruisvouw: De folder wordt eerst over de lengte dubbelgevouwen en daarna over de breedte.
  • Altaar vouw: Hiervoor heb je minimaal 4 pagina’s aan elke zijde nodig. De buitenste pagina’s worden naar binnen gevouwen zodat de uiteinden tegen elkaar aan komen.

Daarnaast kunnen bovenstaande soorten met elkaar gecombineerd worden als je bijvoorbeeld meer pagina’s hebt. 

Voor zeer ingewikkelde vouwwijzes, is het verstandig om bij ons een werktekening op te vragen. Dan weet je zeker dat we je folders drukken zoals je dat van te voren had bedacht.

Je kunt ook nog extra’s toevoegen met folders drukken. Zo kun je bijvoorbeeld in de vouw een perforatielijn aanleggen. Als je dan van een zijde een invulformulier maakt, kan deze naderhand gemakkelijk worden afgescheurd om bijvoorbeeld verstuurd te worden. Deze lijn kun je ook halverwege een pagina laten lopen zodat een deel kan worden afgescheurd.


Zoek je een ander product? Klik dan hier om terug te gaan naar Drukbedrijf.nl

Blijf op de hoogte van de laatste folders aanbiedingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

1Product samenstellen

Kies uit een van de opties om jouw product geheel naar wens samen te stellen.

 
  Hulp nodig?  
Marjon helpt je graag! 
Bel: 020 348 48 72
1
Kies Vouwwijze
Vouwwijze:
2
Kies Eindformaat (gevouwen)
Eindformaat (gevouwen):
?
Kies hier het formaat voor je folder wanneer deze is dicht gevouwen.
3
Kies Bedrukking
Bedrukking:
4
Kies Papiersoort
Papiersoort:
5
Kies Afwerking
Afwerking:
×
De volgende onderdelen zijn niet ingevuld:
2Aantal, prijs en levertijd

Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan met je bestelling.

Aantal
De staffel die je ziet bevat onze standaard aantallen. Mocht je een ander aantal nodig hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Levertijd
Onze standaard levertijden zijn weergegeven. Mocht je het product sneller in huis willen hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Aantal en Prijzen - Digitaal gedrukt
?
Selecteer hieronder in de tabel hoeveel stuks je wilt bestellen door op de prijs te klikken. De prijzen komen overeen met het aantal stuks en de bijbehorende levertijd.
Voordelig bij kleine oplages
  Budget levering Standaard levering Spoed levering
Aantal
* Prijzen zijn excl. BTW en inclusief levering binnen Nederland en België (mits anders aangegeven).
** Uiterlijke leverdatum geldt enkel indien alle bestanden voor 14:00 uur zijn aangeleverd.
Kies je oplage en levertijd
Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan
2Aantal, prijs en levertijd

Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan met je bestelling.

Aantal
De staffel die je ziet bevat onze standaard aantallen. Mocht je een ander aantal nodig hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Levertijd
Onze standaard levertijden zijn weergegeven. Mocht je het product sneller in huis willen hebben, vraag dan gerust een offerte aan.

Aantal en Prijzen - Offset gedrukt
?
Selecteer hieronder in de tabel hoeveel stuks je wilt bestellen door op de prijs te klikken. De prijzen komen overeen met het aantal stuks en de bijbehorende levertijd.
Voordelig bij grote oplages
  Budget levering Standaard levering Spoed levering
Aantal
* Prijzen zijn excl. BTW en inclusief levering binnen Nederland en België (mits anders aangegeven).
** Uiterlijke leverdatum geldt enkel indien alle bestanden voor 09:30 uur zijn aangeleverd.
Kies je oplage en levertijd
Selecteer een prijs in de tabel om verder te gaan

Wil je een folder maken? Lees hier alle tips en tricks.

Ga je een folder maken dan kun je alle kanten op. We bieden je de meest gebruikte opties op onze site. Mocht je andere opties willen kiezen dan kun je hier een offerte voor opvragen.


Folders goedkoop maken

Voor grote volumes die je massaal wilt verspreiden kun je het beste de opties selecteren op de site waarbij je folder goedkoop blijft. Hoe kleiner je formaat, hoe lichter je papiersoort en hoe minder vouwen des te goedkoper het wordt.

Een veel gebruikt formaat is bijvoorbeeld 1/3 A4 wikkelvouw op 135 grams papier. We kunnen deze ook met spoed maken, waardoor je het ook nog eens snel in huis hebt.

Een andere goedkope soort is op het formaat A5 met een enkele vouw. Ook deze soort op 135 grams is goedkoop en snel geleverd. Deze folder wordt vaak gebruikt voor reclame doeleinden.


Afmetingen

Je kunt je folder bij ons laten maken op verschillende formaten. Kies hiervoor uit de meest gebruikte zoals A4 of A6 formaat. Daarbij heb je ook nog de keuze uit verschillende vouwwijzen. We kunnen je folder maken met een enkele vouw, wikkelvouw of zigzagvouw.

Afhankelijk van je formaat kun je het aantal vouwen naar wel 5 stuks maken. Dan heb je dus aan elke zijde 6 pagina’s en kun je erg veel informatie kwijt.


Indeling

De folder kan je helpen als een verlengstuk in je design. Ga je een folder maken, let dan altijd goed op de volgorde van de leesbaarheid. Ook de vouwwijze heeft hier invloed op.

Met je ontwerp kun je hier mooi gebruik van maken. Bij het open- of omslaan van een pagina kun je op de volgende zijde verdergaan waardoor je een natuurlijk verloop in je ontwerp krijgt. 


Presenteer je bedrijf in stijl

Sommige bedrijven maken gebruik van een folder om hun bedrijfsactiviteiten te presenteren. Dan wil je natuurlijk wel dat het mooi gepresenteerd wordt. Los van je ontwerp kun je daarbij gebruik maken van andere papiersoorten en mooie afwerkingen. Je kun bijvoorbeeld  folders maken op een zwaar papiersoort met een spot uv-lak afwerking. Daarmee kun je bepaalde elementen in je ontwerp een extra accent geven. Bijvoorbeeld je bedrijfslogo.

Een folder maken met andere opties is dus zeker mogelijk. Neem contact met ons voor mee informatie.

Folders bedrukken


Laat je folders bedrukken in alle soorten en maten!

Het is mogelijk om je folders te bedrukken op elke wijze die jij maar wilt.

Daarbij kun je kiezen uit onze standaard opties zodat je de prijs laag houdt. Je kunt natuurlijk op totaal eigen wijze je folders printen. Vraag dan bij ons meer informatie aan.


Grote of kleine oplages folders bedrukken?

Afhankelijk van je bestelling gaan wij bekijken hoe wij jouw folders bedrukken. Dit kan namelijk op 2 verschillende manieren. Als je een bestelling hebt geplaatst voor een grote oplage dan komt je bestelling terecht bij onze offset drukkerij. Alle grote volumes worden hier behandeld.

Als je echter een wat kleiner aantal voor je folder nodig hebt, dan gaan we jouw folders bedrukken in onze digitale drukkerij.

Het verschil tussen digitaal en offset drukken was vroeger in kwaliteit nogal verschillend. Tegenwoordig maakt dit niet meer zoveel uit. Het verschil is niet meer waarneembaar.


Online jouw folder bedrukt

Op onze website plaats je eenvoudig een bestelling met de specificaties die je nodig hebt.

Vervolgens gaan wij alles goed voor je controleren. Als alles klopt dan gaat je bestelling naar onze productie. Nadat je bedrukte folders helemaal klaar zijn, worden ze netjes verpakt en naar je toegestuurd. Je ontvangt ze dan de volgende werkdag in huis.

Bij ontvangst controleer je of alles in orde is. Mocht er iets mis zijn dan horen we dat graag zo snel mogelijk.

Jouw bestanden bewaren we. Mocht je namelijk in de toekomst een nabestelling willen plaatsen, dan kunnen we hiervoor dezelfde bestanden gebruiken. Ook een kleine wijziging kunnen we eventueel snel aanbrengen en dat bespaart jou weer tijd.