Banner drukken

De kunst van het banner drukken

Nadat jouw bestelling is geplaatst en je hebt je bestand goed aangeleverd, gaan wij van start met de productie van de banner.

Bedrukken

Het bedrukken van de banners gebeurd in een hele groter printer. Deze kun je vergelijken met het apparaat waar je zelf A4 blaadjes mee kunt printen. In plaats van papier gaat er een grote rol zeil materiaal doorheen. De printkop schuift van links naar rechts en bedrukt zo langzaam aan jouw banieren.

Vaak zie je verschil in de printkwaliteit van de doeken. Dat komt omdat sommige producenten een banner drukken met hoge snelheid. Daarbij gaat de printkop sneller heen en weer. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. De bedrukking is veel mooier als de printkop langzaam heen en weer gaat.

De bedrukking is met een UV print. Deze inkt wordt door hitte gedroogd en is daarna ook kleurvast. De bedrukking zal niet vervagen door het licht dat er op valt.

Na het printen van de banner wordt deze op maat gesneden. Vervolgens kan de banner worden geplaatst in het cassette systeem. Hierbij wordt de onderste 6 cm van de banner vastgeplakt op de rol. De rol wordt dan op spanning gebracht zodat deze altijd uit zichtzelf terug rolt in het systeem.

Als laatste wordt je banner netjes verpakt in een zwarte draagtas. Je banner is nu klaar voor gebruik.

Roll up banner ontwerpen

Tips voor het ontwerpen van je roll up banner.

Voor een roll up banner ontwerpen gelden andere regels dan voor papieren drukwerk. Het design moet voldoen aan bepaalde specificaties zodat je banners perfect worden geproduceerd. Je bestelt je banner gewoon online. Wij controleren jouw ontwerp zodat je zeker weet dat het goed geproduceerd kan worden.

Aanleverformaat

Bij een roll up banner ontwerpen, moet je net als bij papier voldoende afloop aanleggen. De afloop zorgt ervoor dat er geen lelijke witte randjes overblijven als we de banieren gaan schoonsnijden. Aan alle zijdes moet je 1 cm afloop aanleggen. Wij zorgen ervoor dat je banner netjes gesneden wordt en dat je geen lelijk randjes krijgt. 

Je eigen ontwerp maken

Een roll up banner ontwerpen is vrij eenvoudig. Het mooiste is om vector bestanden te gebruiken. Deze verliezen hun kwaliteit niet wanneer deze groter worden gemaakt. In design programma’s als inDesign en Illustrator maak automatisch vector bestanden. Heb je geen vector bestanden dan moet je ervoor zorgen dat alle elementen die je gebruikt in de juiste resolutie staan. Voor een roll up banner is 150 DPI voldoende.

Kleurgebruik

Drukwerk moet je in de basis altijd opmaken in CMYK kleuren. Heel vaak worden bestanden in RGB kleuren opgemaakt. Dat spectrum verschilt met het CMYK kleurgebruik. Op internet vind je veel websites die het mogelijk maken de juiste kleurcode te vinden. Als je niet zeker weet hoe je zelf de roll up banner moet ontwerpen, dan kun je altijd contact opnemen voor advies.

Dit moet je weten voordat je de roll up banner gaat ontwerpen

Voor het ontwerpen van roll up banners zijn niet iets andere specificaties van toepassing dan bij papieren drukwerk. 
Op deze pagina vind je praktische informatie voor het ontwerpen van je roll up banners.
Uiteraard wordt je ontwerp nog door ons gecontroleerd dus eventuele fouten in de opmaak specificaties worden door ons aan je terug gekoppeld.

Het aanleverformaat van je roll up banner

De roll up banners moeten groter worden aangeleverd dan het eindformaat dat je hebt gekozen.
Ten eerste dien je een snijmarge en afloop toe te voegen van 10 mm rondom. Ten tweede wordt de banner gemonteerd in het roll up systeem. Hiervoor hebben we 6 cm extra van de lengte nodig.
Om geen zichtbaarheid van de banner te verliezen, wordt deze 6 cm aan de onderzijde toegevoegd aan je eindformaat. We spiegelen de onderzijde van je ontwerp. Dit ga je niet terug zien in het eindresultaat.

Als je dus een roll up banner kiest van 85 x 200 cm dan is het aanleverformaat idus 87 x 202 cm.

De resolutie van je ontwerp

Als je de banner gaat opmaken dan dan moet je ervoor zorgen dat de resolutie hoogwaardig is. 
Het beste kan je daarom werken met gevectoriseerde bestanden. Gebruik hiervoor ontwerpprogramma's zoals Illustrator of Indesign. Ga je toch met pixels werken, zorg er dan voor dat de resolutie minimaal 150 DPI is. Is deze lager dan is je eindresultaat minder mooi.

Kleurgebruik

Bij de opmaak van je bestand moet je er op letten dat je altijd met CMYK kleuren werkt.
Dit zijn namelijk de kleuren waarmee we drukken. 

Wanneer je het ontwerp in RGB kleuren hebt opgemaakt, dien je er rekening mee te houden dat deze verschillend zijn ten opzichte van CMYK kleuren. Met name hele felle kleuren worden niet als dusdanig gedrukt.

Templates voor het ontwerpen van een roll up banner

We hebben voor elk formaat roll up banner een template die je kunt gebruiken. Let op dat je geen belangrijke informatie plaatst op te dicht bij de onderste rand. Dan kan dit verdwijnen in de casette.

Template voor formaat S, M, L en XL

Deze formaten roll up banners worden voor allerlei toepassing gebruikt. 
Je gebruikt ze eenvoudig voor op een beurs of evenement omdat ze door hun omvang snel in het oog springen en veel informatie kunnen bevatten. Via het menu aan de bovenzijde van de pagina kun je de opmaak templates downloaden.

Template voor formaat XXL

De XXL roll up banner is een soort presentatiewand die je binnnen een minuut klaar zet. Door zijn grootte vult de banner als snel je beurs stand. Hij kan tot 3 meter hoogte worden gezet maar door zijn uitschuifbare paaltjes kan deze banner ook op 200 cm e.d. worden gezet. Via het menu aan de bovenzijde van de pagina kun je de opmaak templates downloaden.

De templates voor de roll up banners zijn voor elk systeem en materiaalsoort van toepassing.

Roll up banner bestellen

Een roll up banner bestellen doe je zo!

Jouw roll up banner kan verschillende doeleinden dienen. Kies daarom de meest geschikte specificaties wanneer je de banners gaat kopen.

Het bestelproces

  • Als eerste maak je de keuze voor een complete banner of voor enkel een losse print. In de meeste gevallen kun je beter een complete roll up banner bestellen. Dat scheelt in de prijs niet veel en bespaart jou de moeite voor het zelf monteren.
  • Bepaal het formaat van je banners. Ons formaat van 85 x 200 cm is de goedkoopste van Nederland.
  • Voor de bedrukking kun je alleen kiezen voor enkelzijdig in kleur. Dubbelzijdige roll up banners zijn er niet. Kies dan voor L-banners.
  • Ga je een roll up banner bestellen? Dan heb je de keuze uit 2 materiaalsoorten. Het meest gebruikt is het spandoekmateriaal bisonyldoek. Dit is ook het goedkoopst. Het decolit materiaal is wat duurder en wordt voornamelijk gebruikt voor banners die langer mee moeten gaan.
  • Voor de roll up banner heb  je de keuze uit verschillende systemen. Deze systemen verschillen in uiterlijk en ook in kwaliteit. De goedkoopste versie is voor eenmalige acties ideaal. Als je deze veel vaker gaat gebruiken, wordt de spanning minder. Kies dan voor de duurdere systemen.
  • Voor je roll up banner kun je ook nog een verlichting bestellen. Deze monteer je eenvoudig op de bovenkant van het systeem. De verlichting is elektrisch. Het lampje is dus voorzien van een stekker met snoer.

Als je alle keuzes hebt gemaakt, kun je de roll up banner bestellen. Na het maken van alle keuzes worden de prijzen met bijbehorende levertijden weergegeven. Je bestelt door op de prijs te klikken die correspondeert met het aantal en de gewenste levertijd. Als je bestelling hebt afgerond kun je het bestand aanleveren.
Als je een banner voor buiten nodig hebt, kijk je even bij onze spandoeken!

Beurs banner

Het ideale pop up display voor op de beurs.

Een roll up banner kun je natuurlijk perfect gebruiken als display op een beurs.

Je kunt de beurs banner onderdeel laten uitmaken als een vast item in je complete stand. Zorg er dan voor dat het ontwerp mooi integreert met de rest van de stand.

Ook kun je er voor kiezen om de beurs banner eenmalig te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een exclusieve actie of aanbieding aanprijzen met behulp van een roll up banner.

De banners zijn te verkrijgen in verschillende formaten.

De grootste banner is 200 x 300 cm. De maximale hoogte is dus 300 cm. Door de bijgeleverde telescooppaaltjes kun je de beursbanner naar eigen smaak op hoogte stellen. Zo creëer je eenvoudig een presentatiewand.

Bovendien kun je op deze manier ook een scheidingswand creëren. Zo maak je snel aparte ruimte met de beurs banner. 
Maak je liever een wand van 1 groot doek?

Als je liever geen grote banners wilt plaatsen, dan kun je natuurlijk ook nog de kleine tafel banners gebruiken. Deze kleine beurs banners geven de bezoekers van je stand de nodige informatie.

De tafel displays zijn groot genoeg om voldoende informatie weer te geven zonder dat ze al te veel ruimte weergeven.
Om je display extra opvallend te maken, bestel je deze met verlichting. Het lampje wordt op de bovenzijde van de banner geplaatst. Zo valt het mooi op.

Beoordeling: Roll-up banner


9 Beoordelingen

89%

van de klanten beveelt dit product aan

Beoordelingen

5 sterren
8
4 sterren
1
3 sterren
0
2 sterren
0
1 Ster
0

8
Goed kwaliteit

Goed kwaliteit en mooi product. Helaas is mijn cassette beschadigd. Ik hrb niet eerder een review geschreven want ik had het product nog niet geopend en gebruikt. In het weekend heb ik het voor het eerst gebruikt. In het algemeen toch tevreden.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
28-09-2020
Iraida Salesia , Rotterdam

10
Geweldig goede service en uitvoering.

Door een of andere reden was de afbeelding voor de banner gedraaid. Werd hierover opgebeld, werd daarop recht gezet en binnen een paaar dagen had ik een paar schitterende banners in huis, precies zoals ik ze gedacht had. KLASSE.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
18-09-2020
De Goede Boekenhoek , Spijkenisse

9
Snelle service tegen een prima prijs: aantrekkelijke aanbieding dus!

Goede communicatie, snelle reactie en levering. Prettig!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
24-04-2020
Maarten, Nijverdal

9
Prima product en snel geleverd.

Snel geholpen door een medewerker, dat heeft er in geresulteerd dat ik een tevreden klant ben.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
11-05-2020
Toon Reysoo, Oldenzaal

9
Perfecte begeleiding en service

Drukbedrijf.nl denkt met je mee over de vormgeving van het product en komt ook met zinvolle adviezen.

Aanbeveling
Datum
Door
ja
26-10-2020
Richard Geense, Den Haag

10
Super goede service!

Mijn order is snel in behandeling genomen maar heb ik helaas met schade ontvangen. Hierop is heel snel gereageerd en niet moelijk over gedaan, en heb ik meteen een nieuwe green screen ontvangen. Fijn en zonder gedoe!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
28-09-2020
Eline Verbruggen, Amsterdam

9
Kwaliteit en prima service

Ik ben zeer tevreden over hetgeen is geleverd en de service rondom het proces van leveren.

Aanbeveling
Datum
Door
nee
09-03-2020
Hens, Zeist

10
Prima service en kwaliteit

De rolbanner die ik had besteld werd sneller geleverd dan was aangegeven en voldeed geheel aan onze wensen

Aanbeveling
Datum
Door
ja
09-10-2020
Erik, Haarlem

10
Goede service en afhandeling loop soepel

Uploaden ging makkelijk en snelle verwerking!

Aanbeveling
Datum
Door
ja
04-09-2020
Safirah Dijkstra, Amsterdam