Sign Again x AH&BC

Duurzaamheid bij AH&BC en Drukbedrijf: Sign Again als circulaire oplossing

Joshua
Geplaatst door: Joshua
Datum: woensdag 22-03-2023

Een aantal weken terug zijn we op bezoek geweest bij hockeyclub AH&BC. We mogen al een aantal jaar drukwerk verzorgen voor de grootste hockeyclub van Amsterdam. Sinds 1 januari dit jaar zijn we dan ook trotse sponsor geworden van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.

AH&BC is, net als wij, druk bezig met het thema duurzaamheid. Zo heeft de club sinds 2019 een duurzaamheidscommissie met als doel om hun ecologische footprint te verkleinen. Enkele belangrijke onderwerpen zijn het verminderen en hergebruiken van afval (reduce - reuse - recycle), het verminderen van energieverbruik en het aanbieden van gezondere voeding. 

Sign Again

Ook wij bij Drukbedrijf zijn altijd op zoek naar manieren om onze producten en processen te verbeteren. Deze zoektocht gaat samen met een voor ons actueel en belangrijk thema: duurzaamheid. Een mooi voorbeeld hiervan is ons nieuwste plaatmateriaal: Sign Again.

Sign Again is het eerste volledig circulaire plaatmateriaal op de markt en wordt geproduceerd van oude spandoeken en snijafval uit de spandoekproductie. Door deze materialen te combineren, kan een nieuw materiaalsoort worden geproduceerd dat 100% circulair is. Het Sign Again plaatmateriaal is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en is waterafstotend, slagvast en buigbaar. Bovendien kan het in elke gewenste vorm worden gesneden.

Sign Again plaat

Circulaire promotie

Ons nieuwste product wekte direct interesse bij AH&BC. Niet alleen waren ze enthousiast over het materiaal. Ook zagen ze kansen om een bijdrage te leveren aan het proces. De club heeft namelijk vele spandoeken die na verloop van tijd vervangen worden. Zonde om weg te gooien! Door deze oude spandoeken te verzamelen en in te leveren dragen ze een steentje bij aan het recyclen van dit circulaire materiaal.

Ook de duurzame stap maken?

Wil jij, net als AH&BC, deel uitmaken van onze circulaire missie? Bestel dan hier jouw Sign Again materiaal. Gooi jij regelmatig oude spandoeken weg? Neem dan contact met ons op, dan brengen we samen nieuw leven in jouw oude materialen.