Signing Beachhouse Hotel Zandvoort

Zo is dit immense project op het dak tot stand gekomen!

Geplaatst door:
Datum: woensdag 13-10-2021

In opdracht van Beachhouse Hotel Zandvoort hebben we de signing bovenop het dak gerealiseerd. Graag laten we aan je zien hoe dit immense project tot stand is gekomen.

Het eindresultaat


Freesletters op het dak van Beachhouse Hotel Zandvoort

Een paar leuke feiten op een rij

Wist je dat…

…de letters ‘HOTEL’ 14,5 meter lang zijn?
…de letters ‘BEACHHOUSE’ 31 meter lang zijn?
…alles bij elkaar zo’n 400 kilo weegt?

Al met al een immens project, dat gerealiseerd is in de onderstaande stappen.

Stap 1: freesmallen maken

Vanwege de grootte, het gewicht en de lastige bereikbaarheid van het dak zijn er eerst freesmallen gemaakt. Dit is een soort sjabloon waarmee de vorm exact uitgemeten kan worden. Met behulp van de freesmallen kunnen de letters strak uitgelijnd worden op het dak.

Stap 2: dibond frezen

De volgende stap is het frezen van de letters. Dit is het machinaal uitsnijden van de letters. Deze zijn gemaakt van het plaatmateriaal dibond. Dit oersterke materiaal bestaat uit meerdere lagen, dit wordt ook wel een sandwichstructuur genoemd. Vervolgens is de bovenste laag van het dibond voorzien van een zwarte folie van zeer hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat folie bovenop de letters geschikt is voor alle weersomstandigheden en een lange levensduur heeft. Ideaal om te gebruiken aan zee dus!

Stap 3: bevestiging op het dak

Nu je weet hoe groot en zwaar de freesletters zijn, kun je je misschien ook voorstellen dat de montage een vak apart is. De montage – gedaan door een team van vijf gecertificeerde personen – heeft in totaal twee dagen in beslag genomen. 

Ook freesletters of andere signing nodig voor je bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op via een offerte!