Uitgelicht: 5 soorten spaarkaarten

Laat een spaarkaart maken en zorg voor terugkerende klanten!

Geplaatst door:
Datum: maandag 17-08-2020

Wil jij een spaarkaart maken om vaste klanten te belonen? Goed idee! Laat je klanten sparen voor een leuke beloning. Je kunt hierbij denken aan een aantrekkelijke korting, cadeautje of gratis dienst. Hiermee geeft je klanten een reden om vaker bij je terug te komen.

Hoewel spaarkaarten steeds vaker gedigitaliseerd worden, hebben veel mensen de voorkeur voor fysieke spaarkaarten. Het liefst in een handig formaat die je in je portemonnee kunt bewaren. Spaarkaarten komen in verschillende soorten en maten. Wij geven 5 voorbeelden.

Spaarkaart maken: kies uit diverse spaarproducten

1. Stempelkaart

Spaarkaart maken

Een stempelkaart is een spaarkaart die je kunt bestempelen. Stempelkaarten kom je regelmatig tegen in koffiezaakjes en lunchrooms. Bij elke koffie die je koopt, krijg je een stempel. Na een x aantal stempels is de volgende koffie gratis. Het leuke aan stempels is dat ze een ambachtelijke look hebben. Tip: laat een stempel maken van je eigen logo.

2. Spaarkaarten

Spaarkaart maken

 
In plaats van een stempelkaart, kun je ook kiezen voor een spaarkaart die je kunt beplakken met zegels of stickers. Deze methode wordt vaak in supermarkten gebruikt. Als je een kaart vol hebt krijg je korting op bepaalde producten of gratis dagjes uit. Voor deze optie zijn stickers op rol een ideaal accessoire.

3. Spaarboekjes

Spaarkaart maken

Spaar- en stempelkaarten worden meestal gemaakt in een compact formaat zodat ze in je portemonnee passen. Wil je een langdurige spaaractie starten waar veel spaarpunten voor nodig zijn? Dan kun je in plaats van een kaartje voor een spaarboekje gaan.

4. Gepersonaliseerde plastic cards

Spaarkaart maken
Wil je met de tijd meegaan en toch iets fysieks meegeven aan je klant?  Hier zijn plastic cards perfect voor! Plastic pasjes kun je helemaal naar wens personaliseren. Dit geeft je klanten een extra speciaal gevoel. Ook kun je de klantkaarten voorzien van een barcode of koppelen aan een app.

5. Knipkaartjes

Spaarkaart maken
 
Je kunt ook een spaarkaart maken in de vorm van knipkaartjes. Een knipkaartje is in trek bij sportieve activiteiten, bijvoorbeeld bij controlepunten van wandel- en fietstochten. Ook kun je knipkaartje in de horeca en andere branches gebruiken. Bijvoorbeeld in een ijssalon na 10 bolletjes ijs het volgende ijsje gratis weggeven. Of bij de kapper na 5 knipbeurten de volgende knipbeurt 50% korting. Tip: kies voor een gaatjestang met een unieke vorm zodat het moeilijker is om de gaatjes na te maken.

Omdat je de spaarproducten naar eigen wens kunt samenstellen zit er altijd wel een voor jou tussen. Welk spaarproduct ga jij gebruiken om loyale klanten te belonen?