De voordelen van Spot-UV drukwerk

Spot-UV: een van de populairste luxe afwerkingen van dit moment

Geplaatst door:
Datum: dinsdag 11-08-2020

Met drukwerk maak je een goede kans om op te vallen in de competitieve wereld van vandaag. Dus waarom zou je het niet laten schitteren om de aandacht te trekken? Met Spot-UV voorzie je een gedeelte van je drukwerk van een zeer glanzende laag. Hierdoor wordt een bepaald deel geaccentueerd. Dit kan een logo, tekst of patroon zijn. Ontdek nu alle voordelen van Spot-UV drukwerk.

Spot UV-drukwerk

Laat je drukwerk schitteren

Als je Spot-UV gebruikt op rijke kleuren, zoals donkerblauw en zwart, krijg je een zeer glanzende finish. Deze enorme glans is de reden waarom Spot-UV zo populair is voor bepaalde ontwerpen en producten.

Benadruk de details

De UV-laag benadrukt de details van je design. Hierdoor is het bijvoorbeeld ideaal om je logo uit een ontwerp te laten knallen. Vraag een gratis samplebox aan om met eigen ogen te zien welke impact UV-coating op drukwerk heeft.

Maak een tastbare indruk

Naast de glans en het benadrukken van details, krijgt je drukwerk ook een opdikking. Zo kun je de details niet alleen zien, maar ook voelen en maak je een tastbare indruk.

Milieuvriendelijk geproduceerd

Spot-UV-lak is vrij van oplosmiddelen en geeft geen vluchtige organische stoffen af. Daarnaast kan drukwerk met een UV-coating gewoon gerecycled worden bij het oud papier.

Voor welke toepassingen gebruik je Spot-UV?

Voor elk product dat van een glanzende en dramatische look kan profiteren. UV-coating maakt je drukwerk opvallend en is perfect voor producten zoals visitekaartjes, wenskaarten, flyers, brochures, covers. Omdat je onderscheidend bent van anderen wordt het meestal gebruikt voor marketing- en promotiemateriaal. 

3 voorbeelden van populair Spot-UV drukwerk

1. Visitekaartjes

Spot UV-drukwerk

2. Flyers en brochures

Spot UV-drukwerk

3. Drukwerk met patroontjes 

Spot UV-drukwerk

Wil je jouw drukwerk ook laten schitteren? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. Tip: bekijk dit filmpje voor de ontwerpinstructies in Adobe Illustrator.