Trotse partner van Museum Rotterdam

Hotel New York, story of pioneers

Joris
Geplaatst door: Joris
Datum: donderdag 18-01-2018

Op 3 mei 2018 zal de nieuwe tentoonstelling van het Museum van de stad Rotterdam worden geopend. Hierbij staat het gebouw van Hotel New York in de spotlight ter ere van het 25 jarig bestaan van het hotel. Het gebouw diende als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn waar vanaf 1891 vele reizigers vertrokken naar Amerika met de hoop op een betere toekomst. Vandaar de titel: Story of pioneers.

drukbedrijf hotel new york
Onthulling nieuwe tentoonstelling Museum Rotterdam.

 Op donderdagochtend 18 januari waren onze collega’s Joris en Karel (samen met andere betrokkenen) aanwezig bij de bekendmaking in Hotel New York. Als nieuwe drukwerkpartner van het museum zijn we trots dat wij deel mogen uitmaken van een project met zo’n bijzonder verhaal.

 De tentoonstelling is te bezichtigen van 3 mei 2018 tot en met 1 november 2018 en vertelt het verhaal achter het gebouw waar Hotel New York sinds 25 jaar is gevestigd. De bezoeker wordt meegenomen in een tijdreis door negen uniek vormgegeven kamers. Hier worden onder andere verhalen verteld over de eerste pioniers, de landverhuizers, de cruiseschepen, de HAL (Holland Amerika Lijn), de Kop van Zuid en de hotelpioniers.