Verpakken in stijl met vloeipapier

Ontdek de kleurrijke wereld van vloeipapier

Joris
Geplaatst door: Joris
Datum: donderdag 31-08-2023

Vloeipapier wordt veel gebruikt als verpakkingsproduct. Van een kledingzaak die er t-shirts mee inpakken tot het inpakken van kerstpakketten voor je werknemers. Vloeipapier is voor deze en nog vele andere verpakkingen geschikt. 

Je kunt op onze website heel eenvoudig bedrukt vloeipapier bestellen in 3 verschillende formaten: 100 x 70 cm, 75 x 50 cm en 50 x 38 cm. Omdat er slechts één kant relevant is bij vloeipapier, bedrukken we enkelzijdig.

Maar.... er zijn nog veel meer mogelijkheden dan dit! In deze blog lees je over alle mogelijke kleuren, afwerkingen en nog veel meer.

Verschillende kleuren papier 

Vloeipapier (ook wel bekend als tissue papier, zijdevloei of brand identity packaging) is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor je eindeloos kunt variëren en aanpassen aan de uitstraling. Of je nu een levendige en opvallende presentatie wilt creëren of juist een ingetogen en klassieke look zoekt, de kleuropties zijn vrijwel onbeperkt.

Van gedurfd rood tot zonnig geel, rustgevend groen tot lieflijk roze, en alle andere kleuren daartussenin. Wil je een specifieke thema- of huisstijlkleur benadrukken? Dan kun je kiezen voor een kleur die overeenkomt met Pantone-specificaties. 

Kleuren vloeipapier

Afwerkingen

Bij vloeipapier zijn diverse afwerkingen beschikbaar om je verpakkingen en presentaties extra te laten opvallen:

  • Spot-UV - Met een spot-UV-afwerking kun je specifieke delen van het vloeipapier accentueren met een glanzende laag. Hierdoor ontstaat er contrast tussen matte en glanzende oppervlakken, wat ervoor zorgt dat je ontwerp er uit spring. Deze techniek kan dus gebruikt worden om logo's, patronen of belangrijke details extra te benadrukken.
  • Goudfolie - Goudfolie-afwerking voegt een vleugje luxe en elegantie toe aan het vloeipapier. Door geselecteerde elementen te voorzien van een glanzende goudfolie-laag, ontstaat er een mooi effect dat de aandacht trekt en een gevoel van exclusiviteit creëert. Deze afwerking wordt vaak gebruikt voor merknamen en logo's.
  • Metallic kleuren - Metallic afwerkingen voegen een subtiele glans toe aan het vloeipapier. Hierdoor ontstaat er een speels en opvallend visueel effect, zonder dat het al te overdadig wordt. Deze afwerking is ideaal om een hippe uitstraling te geven aan het vloeipapier, en kan aangepast worden aan de kleurenpaletten van je merk.

Voorbeelden van toepassen vloeipapier

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tal van mogelijkheden bij het bedrukken van vloeipapier. Maar waar kun je vloeipapier nu voor gebruiken, hier een aantal voorbeelden:

  • Kleding verpakken - Vloeipapier is perfect geschikt voor het zorgvuldig én stijlvol verpakken van kledingstukken. Bij de aankoop van nieuwe kleding in je winkel straal je direct luxe en exclusiviteit uit wanneer de klant de items mooi ingepakt ontvangt. Het vouwen van de kleding in vloeipapier kan helpen om kreukels te verminderen, terwijl het tegelijkertijd beschermt tegen stof en lichte beschadigingen.
  • Beschermen van breekbare spullen - Voor het verzenden of opslaan van fragiele voorwerpen, zoals glaswerk of andere breekbare items, is vloeipapier een uitstekende keuze. Door het breekbare object in vloeipapier te wikkelen, creëer je een zachte barrière die de impact van schokken en bewegingen absorbeert. Bovendien creëert vloeipapier een professionele look, wat de klanttevredenheid verhoogt.

toepassen vloeipapier

  • Opvulling - Vloeipapier kan uitstekend dienen als opvulmateriaal in geschenkverpakkingen, cadeaumanden en verzenddozen. Het zachte en flexibele materiaal van vloeipapier maakt het ideaal om holle ruimtes op te vullen en de inhoud op zijn plaats te houden.
  • Verpakking slijterij - In de slijterijbranche wordt vloeipapier vaak ingezet om flessen drank op een mooie en veilige manier in te pakken. Door een vel vloeipapier rond een fles wijn, whisky of andere drank te wikkelen, voeg je niet alleen een vleugje luxe toe aan het product, maar biedt je ook extra bescherming tegen krassen en schokken. Het bedrukte vloeipapier met het logo van de slijterij kan bovendien bijdragen aan een herkenbare merkbeleving en een positieve indruk achterlaten bij de klant.

Helemaal enthousiast geworden? Neem eens een kijkje op onze website! Ben je op zoek naar vloeipapier met een bijzondere afwerking? Vraag via onderstaande button een offerte aan!

Offerte aanvragen