Vlag ophangen? Hier moet je op letten!

Jouw bedrijfsvlag ophangen doe je met behulp van deze 5 tips

Romy
Geplaatst door: Romy
Datum: maandag 07-06-2021

Bedrijfsvlaggen zijn vanaf een grote hoogte zichtbaar en zorgen voor veel exposure. In tegenstelling tot de Nederlandse vlag geldt er voor bedrijfsvlaggen geen protocol. Je mag ze dag en nacht buiten laten wapperen aan de mast. Er gelden wel een aantal regels voor het gebruik van bedrijfsvlaggen. Zo mag je geen verkeer hinderen of ander gevaar vormen.

Ga jij binnenkort een vlag ophangen? Dan wil je natuurlijk dat deze goed te zien is voor omstanders. Zeker als het gaat om je eigen bedrijfsvlag. Voorkom dat factoren zoals wind of schade jouw zichtbaarheid hinderen. Met deze 5 handige tips, zijn al jouw zorgen verleden tijd! We hebben diverse soorten vlaggen in ons assortiment.

#TIP 1: Gebruik contragewicht

Met een contragewicht op je vlaggenmast zorg je ervoor dat jouw bedrijfsvlag netjes en strak naar beneden hangt. Contragewichten kun je aan elke vlaggenmast bevestigen. De voordelen van stabiele vlaggen zijn dat ze goed leesbaar zijn en minder snel slijten. Jouw vlaggen zijn dus niet alleen beter zichtbaar, ze gaan ook langer mee!

#TIP 2: Windrichting vlagAfbeelding: voorbeeld verkeerde windrichting

Wist je dat… de wind voor 50% van de tijd uit het westen tot zuiden komt? Houd hier rekening mee als je een vlag ophangt. Als de wind de verkeerde kant op staat wordt jouw ontwerp in spiegelbeeld weergegeven. Dit zorgt ervoor dat niemand je reclame kan lezen. Erg zonde natuurlijk! Je haalt het optimale uit je vlaggen door de masten op een strategische plek te plaatsen.

#TIP 3: Voorkom diefstal en vernieling

Minder fraaie zaken zoals diefstal en vernieling houd je tegen met een anti-diefstal vlaggenmast. Deze speciale masten hebben een deurtje van aluminium, waardoor je het koord aan de binnenzijde van de mast plaatst. Een ander voordeel is dat je ook direct een einde maakt aan geluidsoverlast, omdat het koord niet meer tegen de mast aan tikt.

#TIP 4: Beperk stormschade

Hoe lang een vlag gemiddeld meegaat hangt vooral af van de omgeving en het weer. De meeste vlaggen moet je naar binnen halen als de windkracht 6 of hoger is. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat jouw bedrijfsvlag beschadigd of zelfs kapotwaait. Denk voordat je vlaggen aanschaft goed na voor welke tijd je ze wilt gebruiken. Wil je jouw bedrijfsvlaggen zo lang mogelijk mooi houden? Kies dan voor een materiaalsoort van hoge kwaliteit!

#TIP 5: Reinig de vlag regelmatig

Heb je alle bovenstaande tips opgevolgd? Vergeet dan niet om het doek en de mast regelmatig te reinigen. Zo zorg je ervoor dat je bedrijfsvlag goed leesbaar blijft. Het reinigen doe je heel eenvoudig door een vochtig doekje over de vlag en de mast te halen. Het is vaak ook een optie om het doek van de mast te halen en in de wasmachine te doen op maximaal 40 graden.

Met deze tips kun je jouw vlag ophangen op de beste manier.