Wat is een QR-code en hoe kun je ze scannen?

Snel, veilig en relevanter dan ooit!

Geplaatst door:
Datum: vrijdag 02-10-2020

Een QR-code is een vierkante barcode met zwarte en witte blokjes. Deze code is ontwikkeld door het Japanse bedrijf Denso in 1994. QR is een afkorting van Quick Response, dit betekent snel antwoord. Zodra je een QR-code scant, word je razendsnel doorgestuurd naar een website, document of applicatie. Plekken waar deze codes veelgebruikt worden zijn horeca, musea, openbaar vervoer, magazines etc. Ook worden ze gebruikt als betaalverzoek.

Een QR-code bevat een link waar je direct naar verwezen wordt. Hierdoor hoef je zelf geen link meer in te typen of te onthouden. Ook is het niet nodig om iets te overhandigen, bijvoorbeeld een menukaart of entreeticket. Niet gek dat QR-codes dan ook een comeback hebben gemaakt tijdens het coronavirus! QR-codes zijn supersnel én veilig in gebruik.

Hoe scan je een QR-code?

Nu denk je misschien, hoe scan je een QR-code? Nou dit is makkelijker dan ooit! Het is tegenwoordig namelijk niet meer nodig om een QR-code reader te downloaden op mobiele telefoons of tablets. Je hoeft enkel de onderstaande stappen te volgen:

  1. Open de camera app op je smartphone of tablet
  2. Richt je toestel op de QR-code. Je apparaat herkent de code en er verschijnt een melding in beeld
  3. Tik op de melding en de koppeling waarna de link verwijst wordt geopend 

Nu je weet hoe je een QR-code scant, kun je het direct uitproberen op het voorbeeld hieronder:Deze code verwijst naar onze homepage

Maak je eigen QR-code stickers!

Denk je nu, dat is superhandig? Dan kun je ook eigen QR-code stickers maken. De stickers met jouw gepersonaliseerde QR-code kun je naar wens ontwerpen. Bijvoorbeeld door een tekst of logo aan de sticker toe te voegen. Een QR-code sticker die je kunt scannen is ideaal om te plakken op tafels, apparaten, ramen, producten, informatieborden en ga zo door.

QR-code generator

Zelf een QR-code sticker creeëren? Dat kan met de onderstaande generator. Kies wat je graag wilt omzetten en klik op QReate! Mocht je er niet uitkomen, wij helpen je natuurlijk graag waar nodig!