Wat is textielframe?

En waar kan je het voor gebruiken?

Romy
Geplaatst door: Romy
Datum: woensdag 27-06-2018

De geheimen van textielframe

Hoe bepaal je welk soort textielframe het beste bij jou of je doelen past?


Waar kun je textielframe nou eigenlijk allemaal voor gebruiken? Voor veel mensen ligt het product ver uit hun belevingswereld, want het is toch voornamelijk iets voor de zakelijke markt? Het klopt inderdaad dat sommige frames meer gekozen worden door ondernemers om zo hun product in de schijnwerpers te zetten of de werkruimte op te fleuren. Maar ook in je eigen huis of tuin kan het zeker iets toevoegen om zo de aankleding wat persoonlijker te maken.

Dit is een goed voorbeeld van een wandframe, één van de meest gekozen textielframes. Deze frames zijn prima zelf op te hangen, de profielen schroef je eenvoudig op de muur en je kunstwerk is er klaar voor om te hangen.

Op deze afbeelding staat een niet-verlicht textielframe , maar het is ook een mogelijkheid er een led textielframe van te maken. Hierbij wordt er led-verlichting achter het doek geplaatst en kun je ervoor kiezen om daar een heel eigen ontwerp op los te laten. De led-verlichting kan uiteraard ook uitgezet worden zodat je er nog alle kanten mee op kunt.

Wat betreft materiaal voor textielframe met verlichting wordt meestal het backlit materiaal gekozen. Hierbij wordt het materiaal twee keer bedrukt zodat het licht dat op de achterzijde schijnt wordt geabsorbeerd door het materiaal. Zonder verlichting zal je print dus donkerder zijn. Als het licht er eenmaal van achteren op schijnt is je print perfect.


Wil je liever een doek dat je altijd overal neer kan zetten of zelfs eventueel mee kan nemen? Kies dan voor een vrijstaand textielframe. Deze worden vaak gebruikt door winkels, kantoren en beursgangers waarop bijvoorbeeld reclame of een bedrijfslogo staat afgebeeld. Dit kan aankleding in een etalage zijn of een mooie print om op de werkplek op de werkplek, maar ook in combinatie met één of meerdere wandframes kun je zo je gehele beursstand opbouwen. Houd wel in de gaten dat een textielframe vrijstaand van meerdere kanten bekeken kan worden, een dubbelzijdige print maakt dat het er allemaal netjes uit blijft te zien. Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen voor een print te kiezen als je het doek zo flexibel mogelijk wilt inzetten.

Als je het soort frame hebt uitgekozen, kun je je buigen over de print. Je kunt er natuurlijk een bedrijfslogo- of tekst op laten drukken, maar het is ook mogelijk om een foto op textielframe te laten drukken. Afhankelijk van het formaat kun je het best een foto van hoge kwaliteit voor gebruiken om zo de mooiste resultaten te krijgen. Een foto gemaakt met een mobieltje zal het vanzelfsprekend minder geschikt zijn voor een doek van groot formaat dan voor een wat kleiner doek.


Om je doek optimaal uit te laten komen in zijn omgeving, kun je hierop de materiaalsoort uitkiezen. Het meest wordt gekozen voor Decotex, dit heeft verder geen speciale eigenschappen. Als je het frame in een grote, echo-gevoelige ruimte plaatst, dan biedt Structex dé uitkomst door zijn geluidsdempende samenstelling. Voor de vrijstaande frames kun je, als je niet kiest voor een dubbelzijdige print, Blackback voor je doek gebruiken. Dit is een zwarte achterzijde die voorkomt dat je door het doek heen kan kijken, óók als er licht op de achterkant schijnt.

Bekijk het product textielframe om deze te bestellen.