Wikkelvouw

Vouwwijze voor folders waarbij je meerdere pagina's creëert


Soms is je gewenste eindformaat te klein met 2 of 4 pagina's. Je kunt er dan voor kiezen om er nog 2 (of een veelvoud daarvan) toe te voegen aan je product. Zo ontstaat er tenminste meer dan 1 vouwlijn. Bij twee of meer vouwlijnen kun je onder andere kiezen voor een wikkelvouw.

Wat is een wikkelvouw?

Een wikkelvouw is een vouwwijze waarbij de pagina's naar binnen in elkaar vouwen. Is je folder helemaal opengeklapt, dan gaat de meest rechterpagina 1 slag naar binnen. Vervolgens wordt de nu ontstane meest rechterpagina ook weer binnen gevouwen. Als er nog 2 pagina's openliggen, dan vouwt de linkerwangen over de rechterpagina. Je wikkelvouw is nu gesloten. Je hebt keuze diverse vouwwijze voor een wikkelvouw: 1 slag vouwen, 2 slagen wikkelvouw, 3 slagen wikkelvouw en 4 slagen wikkelvouw Naast een folder wikkelvouw wordt deze veelgebruikt voor menukaarten.

Producten met een wikkelvouw
Vouwkaarten
Menukaarten
Duurzame menukaart

Een wikkelvouw opmaken

Let op dat de pagina's van een wikkelvouw niet allemaal even breed zijn. De pagina's die als eerste naar binnen worden gevouwen moeten altijd iets kleiner zijn dan de laatste pagina (de voorkant). Anders kan de folder niet netjes gevouwen worden en gaat deze bol staan. Download altijd de juiste werktekening als je een wikkelvouw gaat opmaken.