Drukbedrijf. is Business Supporter van het WWF

Gezamenlijk doneren en/of beschermen we 1 biljoen bomen!

Joris
Geplaatst door: Joris
Datum: vrijdag 14-05-2021

Drukbedrijf. staat achter de missie van het WWF om een betere wereld te creëren waarin mens en natuur in harmonie leven. Met trots laten we dan ook weten Business Supporter te zijn van het Wereld Natuur Fonds (World Wildlife Foundation). Een samenwerking met als doel 1 biljoen bomen te planten en/of beschermen!

Met behulp van onze steun geeft WWF bos terug aan de aarde. Als klant van Drukbedrijf. draag je automatisch bij aan de donatie van één biljoen bomen.

Geef bos terug aan de aarde

Een bos is meer dan een optelsom van bomen. Een bos is een uitgebalanceerd ecosysteem van bomen, planten en dieren. Ook voor ons als mens is bos van levensbelang. Het geeft ons voedsel, zorgt voor onze waterhuishouding en is een belangrijke partner in de strijd tegen klimaatverandering. Bossen zijn ontzettend belangrijk, maar toch verliezen we ze in een alarmerend tempo. Samen met WWF geven we bos terug aan de aarde. Op deze manier leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat en de biodiversiteit. 

1 biljoen bomen

Het WWF zet alles op alles voor herstel, behoud en bescherming van bossen. Deze alles op alles mentaliteit, daar kunnen we ons bij Drukbedrijf. wel in vinden! In 2030 wil het WWF ervoor zorgen dat:

  • 50% van alle bossen wereldwijd beschermd of goed beheerd wordt;
  • Ontbossing gestopt is;
  • 350 miljoen hectare bos hersteld is.

Drukbedrijf. en duurzaamheid

De aandacht voor duurzaamheid groeit en groeit. Ook wij kiezen steeds vaker voor groen. In 2020 hebben we een categorie vol met duurzaam drukwerk gelanceerd. En het toffe is, dit aanbod wordt alleen maar groter! Ook de vraag naar duurzaam drukwerk stijgt. Een deel van dit succes besteden we aan een goed en milieuvriendelijk doel. De missie van het WWF sluit hier perfect bij aan.

Benieuwd geworden? Bekijk duurzaam drukwerk met milieuvriendelijke papiersoorten, kleding, stickers en meer!