Fedrigoni papier

Met de speciale papiersoorten van Fedrigoni maak je drukwerk uniek

Coen
Geplaatst door: Coen
Datum: woensdag 16-08-2023

Fedrigoni is een Italiaanse papierproducent die bekend staat om de productie van unieke papiersoorten die drukwerk tot leven laten komen. Met hun unieke papiersoorten maak je van elk project iets speciaals.

De unieke papiersoorten worden veelal gebruikt voor verpakkingen, brand identities of bijvoorbeeld speciale toepassingen. Jij bedenkt het, en Fedrigoni heeft er wel een papiersoort voor.

Fedrigoni voor digitale producties

De papiersoorten zijn helaas wel wat prijziger dan de standaard papiersoorten die je over het algemeen online kunt bestellen. Om die reden is het vaak pas interessant bij hoge volumes zodat je de kosten kunt spreiden over je hoge aantallen. 
Echter heeft Fedrigoni inmiddels ook voor digitale producties een aantal unieke papiersoorten beschikbaar die jouw merk direct onderscheidend maken.

De bekendste is waarschijnlijk Tintoretto Gesso. Dit papiersoort wordt ook wel gehamerd karton genoemd. Het heeft een unieke structuur die inderdaad lijkt op een vel papier waar honderden keren met een hamertje op geslagen is.

Daarnaast heeft Fedrigoni nu ook een aantal andere papiersoorten die je in kleine oplages kunt laten bedrukken. In de afbeelding hieronder vind je een aantal voorbeelden. De Sirio Color lijn van Fedrigoni biedt papiersoort die tot in de kern gekleurd zijn. Met Acquerello, Tintoretto en Nettuno vind je verfijnde structuren terug in je papier. En met de Woodstock lijn kies je voor duurzame alternatieven.

Heb jij een project voor ogen waarin het papiersoort echt het verschil kan maken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Fedrigoni Materica

Deze Fedrigoni papier lijn is ontwikkeld uit gerecyclede en duurzame materialen waardoor het één van de meest milieuvriendelijke papiersoorten is. De lijn komt in 10 standaard kleuren. Door de katoenen vezels voelt het oppervlak ruw aan. Fedrigoni Materica is geschikt voor verpakkingen maar ook voor kaarten en boekcovers.