Inspiratie nodig voor je menukaart?

Maak de perfecte menukaart voor jouw horecagelegenheid

Joris
Geplaatst door: Joris
Datum: dinsdag 17-01-2017

Menukaarten ontwerpen

Gefeliciteerd met je horecagelegenheid! Je interieur en uitstraling zijn vast helemaal op orde. Maar heb je al nagedacht over je menukaart? Wij hebben een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet en daarnaast ook nog een inspiratiepagina voor je klaar staan.

  • Zorg er voor dat je menukaart past bij de stijl van je zaak. Neem een nette en wat duurdere kaart voor een luxe restaurant en een bijvoorbeeld een geplastificeerde kaart voor in een snackbar. Andersom zou er raar uit zien.
  • De meeste dinerkaarten zijn vierkant of rechthoekig en in A3, A4 of A5 formaat gedrukt. Simpelweg omdat dit het handigst is om vast te houden.
  • Je kunt natuurlijk ook wat creatiever zijn met de vorm. Tegenwoordig zie je veel menukaarten gedrukt op speciaal papier en op een klembord gezet. Dit is overzichtelijk en simpel.

Menukaart op klembord

  • Je kunt ervoor kiezen om je kaart op te maken in de kleuren van je interieur. Zo blijft alles in hetzelfde thema. Tegenwoordig is een eenvoudige zwartprint ook heel populair.
  • Gebruik stevig papier. De kaarten worden vele malen per dag gebruikt en door meerdere mensen. Ze moeten dus niet bij het minste of geringste beschadigd raken.
  • Er zijn natuurlijk vele verschillende papiersoorten waar je uit kan kiezen. Zo kun je voor een duurzaam/milieubewuste uitstraling kiezen met Kraftpapier. Of je gebruikt plastic als materiaalsoort. Minder duurzaam, maar wel waterafstotend. 
  • Je kunt er voor kiezen om het papier te laten lamineren. Dit kan mat- of glanslaminaat zijn. Op deze manier bescherm je het papier. Daarbij ziet het er een stuk professioneler uit dan een menukaart zonder laminaat.

Gevouwen menukaart


Inspiratie nodig?

Weet je nog niet hoe je kaart eruit moet komen te zien? Dan ke wel enkel voorbeelden gebruiken. Bezoek onze inspiratiepagina.