Milieuvriendelijk drukwerk: de 10 beste producten

Met deze top 10 is milieuvriendelijk aan de slag gaan heel eenvoudig

Geplaatst door:
Datum: vrijdag 18-09-2020

Milieuvriendelijk leven wordt steeds belangrijker, ook in de drukwerkindustrie en dus ook voor ons. Wij houden graag rekening met het milieu en daarom kun je bij veel van onze producten een milieuvriendelijke variant kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld menukaarten van bierrestanten, recyclebare reclameborden of fair trade tassen bestellen. Daarnaast kun je ook duurzame kleding bestellen, we bieden namelijk Stanley en Stella t-shirts, sweaters, polo’s en hoodies aan. Deze kleding is van hoge kwaliteit en worden duurzaam geproduceerd. Hieronder hebben wij onze top 10 beste milieuvriendelijke producten neergezet. De producten in deze top 10 varieren van stickerpapier gemaakt van grasvezels tot tape bedrukt met inkt op soja basis.

#1: Milieuvriendelijk papier

Hier begint het allemaal mee, papier. Papier is vaak het begin van een succesvolle opdracht voor ons en daarom geven we je nu de keuze om voor milieuvriendelijk drukwerk te gaan. We hebben veel nieuwe papiersoorten geïntroduceerd, bijvoorbeeld papier dat wordt geproduceerd met olifantenpoep. Dit papier kan perfect in full color gedrukt worden en is iets donkerder dan biotop papier. Andere voorbeelden van milieuvriendelijke papieren zijn henneppapier, compostpapier en bierpapier.

#2: Enveloppen met keurmerk

Het papier dat voor deze enveloppen wordt gebruikt, heeft het FSC-keurmerk. Dit houdt in dat het papier dat voor de enveloppen wordt gebruikt, uit bossen komt die beheerd worden door verantwoord bosbeheer. De Forest Stewardship Council (FSC) zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Producten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label.

#3: Milieuvriendelijk in de horeca met bierpapier

Onze menukaarten kun je laten drukken op de gerecyclede papiersoorten bierpapier Lager of bierpapier Weizen. Beide papiersoorten zijn 250 grams en worden geproduceerd met afvalmateriaal van bierproductie. Zo zijn tonen van hop, mout en gist verwerkt in het papier. Deze manier van produceren zorgt ervoor dat je een natuurlijke look and feel krijgt bij je milieuvriendelijk drukwerk. Het bierpapier Lager is meer geel van kleur en het bierpapier Weizen heeft een wittere kleur.

#4: Recyclebare reclameborden

Reclameborden kunnen worden gemaakt van akyprint. Dit is een materiaal wat gemaakt is van polypropyleen, waardoor het ondanks het lage gewicht een zeer goede stijfheid heeft. Het polypropyleen is vacuüm getrokken, waardoor een honingraatstructuur ontstaat. Akyprint is 100% recyclebaar, doordat het volledig uit polypropyleen bestaat.

#5: Stickers op papier van grasvezel

Dit stickerpapier wordt gemaakt van grasvezels en heeft een matte crèmekleurige uitstraling. Het milieuvriendelijk drukwerk is door haar materiaal geschikt voor indoorgebruik. Alle stickers worden altijd full color gedrukt zodat jij de mooiste stickers van hoge kwaliteit krijgt.

#6: Fair trade tassen

Deze canvas tassen hebben het Fairtrade keurmerk. Dit keurmerk zorgt ervoor dat er eerlijke handel plaatsvindt voor boeren en andere arbeiders in ontwikkelingslanden. Verder staat het voor duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden, zodat de arbeiders kunnen leven van hun werk. De organisatie die het katoen voor deze canvas tassen produceert krijgt dus een eerlijke prijs voor het katoen.

#7: Eco tape bedruk met soja

De inkt die voor deze eco tape gebruikt wordt is op een basis van soja. Dit is een milieuvriendelijk alternatief voor inkten op basis van aardolie. Het voordeel aan bio inkten is dat ze een laag VOS-gehalte hebben. VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen, dit zijn stoffen die makkelijk verdampen en gerelateerd zijn aan milieuproblemen. Soja-inkt is dus door haar lage VOS-gehalte minder schadelijk voor het milieu dan andere soorten inkt.

#8: Ecologische bekers met maiszetmeel coating

Onze ecologische bekers kun je laten maken van gerecycled karton en daarnaast hebben ze ook nog eens een coating van maiszetmeel, het perfecte voorbeeld van milieuvriendelijk drukwerk. Dit betekent dat de cups 100% composteerbaar, en dus volledig biologisch afbreekbaar zijn. Deze bekers zijn gemaakt van transparant polypropeen en zijn helemaal geur- en smaakneutraal.

#9: Milieuvriendelijke visitekaartjes van katoenpapier

Milieuvriendelijke visitekaartjes gemaakt van kledingrestanten, dat is een keuze die je bij onze visitekaartjes kunt maken. Dit houdt in dat jouw ontwerp visitekaartjes gedrukt wordt op restanten uit de kledingindustrie en tot wel 50% katoen bevat. Dit papier is zacht maar ook zeer sterk.

#10: Eco banner met brandcertificaat

Deze banner heeft een polyester doek wat 100% recyclebaar is en een brandcertificaat heeft. Het B1 brandcertificaat (EN 13501 – Klasse B) houdt in dat de banner geschikt is voor openbare ruimtes en evenementen. Het brandcertificaat wil zeggen dat het materiaal moeilijk ontvlambaar is. Zo is je milieuvriendelijk drukwerk ook nog eens tegen brand bestand.

Dit zijn 10 voorbeelden van milieuvriendelijke drukwerk producten, maar natuurlijk zijn er nog veel meer producten waar een milieuvriendelijke variant van bestaat. Mocht je aan het milieu willen denken, dan wordt dit steeds makkelijker en aantrekkelijker.