Scodix foliedruk

Speciale afwerkingen voor kleine oplages met Scodix printing

Joris
Geplaatst door: Joris
Datum: donderdag 10-08-2023

Met een speciale afwerking geef je extra uitstraling aan jouw drukwerk. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je drukwerk specialer te maken. Helaas zijn veel mogelijkheden stevig aan de prijs en ontkom je er soms niet aan om het in hoge oplages te laten uitvoeren. Dit is waarom de Scodix ideaal is. 

Speciale afwerkingen voor kleine oplages

Met de Scodix laat jij jouw drukwerk voorzien van bijzondere afwerkingen. Veel gebruikte toepassingen zijn foliedruk, spot-uv en relieflak. Het voordeel van de Scodix is dat de opstartkosten veel lager zijn. Hierdoor is het gebruik van Scodix afwerkingen ook interessant voor kleine oplages. Met de Scodix kun je verschillende kleuren foliedruk en verschillende diktes spot-uv lak aanbrengen.

Scodix afwerkingen opmaken in je bestanden

De Scodix afwerkingen zijn een nabehandeling van je drukwerk. Om dit te realiseren, dien je het ontwerp met bepaalde specificaties aan te leveren. Je geeft in je bestand in aparte lagen aan wat de machine moet uitvoeren. Zo geef je onderdelen van je ontwerp een aparte kleurstaal. Deze klaarstaal heeft de benaming van de gewenste afwerking. Hiervoor dien je wel over de juiste grafische programma's te beschikken. 

In onderstaande video laten we je zien het je te werk moet gaan.
Daarnaast kun je ook ons PDF template met handleiding downloaden. Zo kan elke designer simpelweg direct aan de slag!