Wat voor drukwerk wordt er allemaal gebruikt op een festival?

Checklist voor een festival

Geplaatst door:
Datum: dinsdag 20-03-2018

Festival checklist

Voordat een festival écht kan beginnen, heb je als organisatie de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat alles tiptop in orde is. Dat betekent niet alleen het boeken van de beste artiesten en het regelen van de juiste vergunningen, maar in eerste instantie dat al je drukwerk op orde is! Denk hierbij aan de herkenbaarheid van je evenement, betaalmiddelen of routebeschrijvingen met herkenningspunten ten tijde van het festival zelf.
Om er voor te zorgen dat je de basiszaken goed voorbereid hebt, hebben we een kleine checklist opgesteld met dingen die je écht niet mag vergeten als je een festival organiseert:

Posters 
Met posters begint het allemaal! Denk aan alle abri’s, vrije aanplakzuilen of willekeurige muren in de stad die je al bent tegengekomen. Tientallen mensen lopen hier per dag langs en met een opvallende poster kom je al een heel eind. Hierdoor komen mensen in aanraking met het festival, al dan niet voor het eerst. Houd dus rekening met verschillende doelgroepen! De één heeft misschien nog nooit van het festival gehoord en wil er graag meer over weten, terwijl anderen groot fan zijn en meteen kaarten willen bestellen. De informatie op zo’n poster moet dus voor iedereen waardevol zijn. Hiervoor moet je goed bepalen hoe groot je poster moet zijn, maar dat kan nog weleens lastig zijn. In een eerdere blog schreven wij hoe je het beste formaat poster uitkiest voor jouw doeleinden. Lees hier alles over posterformaten.  

Entreekaarten
Zonder ticket geen toegang! Hoewel steeds meer evenementen werken met elektronische tickets, is ook de waardering voor échte entreetickets gestegen. Mensen willen een mooi aandenken aan hun dagje/avondje uit en hoe kan je dat nou beter aanbieden als organisator dan een mooi ticket? Hoe je de entreekaart vormgeeft is helemaal aan jou, denk bijvoorbeeld aan een gaaf ontwerp dat onmiskenbaar jouw evenement weergeeft, zoals een bepaald font of kleurgebruik, met of zonder afscheurrand, genummerd of blanco. Onze vormgevers kunnen je daar natuurlijk altijd een handje bij helpen. Klik hier om te zien wat wij allemaal met je entreekaart kunnen doen.

Plastic bekers
Tja, waar moet je anders dat heerlijke, koude, goudgele vocht uit nuttigen? Niemand drinkt Sinas uit een flesje… Voor elk evenement is het natuurlijk fijn om het glaswerk te kunnen vervangen met plastic bekers. Geen gedoe met gebroken glas of aan het einde van de dag een grote zoektocht naar alle bekers die niet netjes zijn teruggebracht. Zoals alle barmannen- en vrouwen onder ons weten, worden niet alle drankjes in dezelfde hoeveelheden geschonken en zou het een ramp zijn als sommige glazen niet halverwege het feest opraken. Kijk dus goed naar de verschillende maten van de bekers! Uiteraard kun je de bekers ook bedrukken, met een logo van het evenement of een andere opdruk. Mocht je nou dorst hebben gekregen van dit stukje, bestel alvast je glazen. Proost!

Polsbandjes
Sommige evenementen gebruiken ze om te controleren of je achttien jaar of ouder bent, andere om je entree te bevestigen en weer andere om je zo een leuk aandenken aan het feest aan te bieden. Het is ook een uitstekende manier om reclame voor je feest te maken. Immers, iedereen kan zien dat jij naar een feestje bent geweest omdat je zo’n te gek polsbandje omhebt!
Polsbandjes zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren, handig dus als je zelf een bepaalde vormgeving in gedachten had. Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan gauw ons aanbod in polsbandjes en eventueel samen met onze designers schud je dat ontwerp zo uit je losse pols ;). 

Consumptiebonnen
Organiseer je een evenement en wil je liever niet met grote hoeveelheden geld werken? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om met consumptiebonnen- en muntjes te werken. Hiermee voorkom je problemen met wisselgeld en, als je een limiet wilt hanteren in het aantal te nuttigen drankjes of hapjes, dan betekent het in dit geval dat op ook echt óp is. Hier kun je ons aanbod in consumptiebonnen vinden.

Banners & Vlaggen
Banners en vlaggen zijn altijd een goed middel geweest om als herkenningspunt te dienen. Hiermee kun je goed een gebied aangeven, een baken vormen of een bepaalde uitstraling meegeven aan een onderdeel van je evenement, zoals de eethoek of de toiletten. Denk ook aan de reclamemogelijkheden, zowel voor jezelf als externe partijen die er toch een beetje bij willen zijn op jouw drukbezochte evenement. Er zijn verschillende vlaggen voor verschillende doeleinden, check hier onze tips om de juiste vlag uit te kiezen.


Let op! Deze week (20-03 t/m 26-03) hebben we mooie aanbiedingen voor de entreekaarten, plastic bekers, polsbandjes en consumptiebonnen!