Welke polsbandjes bestel jij voor jouw event?

Tyvek-, siliconen- of textiel polsbandjes? Hoe weet je welke soort het beste bij jouw evenement past?

Joris
Geplaatst door: Joris
Datum: maandag 29-07-2019

Polsbandjes met je eigen bedrukking zijn een goede manier om bezoekers van je evenement te identeficeren. Er zijn verschillende soorten bandjes met elk zijn eigen, specifieke eigenschappen. Maar hoe weet jij nou welke het beste bij jou event past? Lees er hier alles over. Ga je polsbandjes bestellen dan weet je precies welke je moet hebben!

Tyvek polsbandjes

Dit zijn de bekende papieren polsbandjes. Dit bandje kom altijd in een aantal standaard kleuren en kan over het algemeen alleen bedrukt worden in het zwart. Doordat ze vanuit een vaste voorraad worden bedrukt, zijn deze tyvek polsbandjes relatief goedkoop. Ze zitten per 10 stuks op een strip die vervolgens geprint wordt met je eigen ontwerp. De bandjes kun je eenvoudig van de strip trekken.
Als je een bandje zoekt dat slechts 1 dag of 1 avond gebruikt hoeft te worden dan is deze daarvoor ideaal. Je maakt hem vast door middel van een plakstrip. Als het bandje eenmaal vast zit dan kun je deze niet meer losmaken zonder het bandje kapot te maken. Hierdoor kunnen ze niet worden doorgegeven aan iemand anders als ze eenmaal in gebruik zijn.
Als je een evenement hebt van meerdere dagen dan kun je bijvoorbeeld per dag een andere kleur bandje bestellen. Zolang de opdruk hetzelfde is, heeft dit geen invloed op de prijs. Ze worden ook vaak gebruikt om onderscheid te maken tussen de bezoekers. Bijvoorbeeld om leeftijden te scheiden of voor VIP-gasten bij de entree.

Siliconen polsbandjes

Deze bandjes hebben enige tijd terug in korte tijd veel aan populariteit gewonnen als Livestrong polsbandje. Hierna zijn veel organisaties dezeflde bandjes gaan gebruiken. Ze worden met name gebruikt als een soort lidmaatschap bandje. Ze gaan heel lang mee kunnen makkelijk om en af worden gedaan. Het voordeel van deze siliconen polsbandjes is dat ze altijd speciaal op maat gemaakt worden. Je kunt altijd helemaal zelf bepalen hoe ze er uit komen te zien en je hebt dus ook niet te maken met standaard kleuren en beperkte mogelijkheden. Omdat ze op pas op bestelling worden gemaakt, is de productietijd wel iets langer. Hou hier dus wel altijd rekening mee.
De siliconen polsbandjes worden in de kleur gemaakt die jij zelf bepaald. Daarnaat heb je altijd meerdere afwerkingsmogelijkheden. Niet alleen kun je ze laten bedrukken maar je kunt ze ook voorzien van een verdiept of verhoogd ontwerp. En die verdieping of verhoging kun je ook laten voorzien van 1 of meerdere bedrukkingskleuren. 
Daarnaast kun je ook speciale effecten kiezen zoals glow in the dark materiaal of glitters. Er zijn verschillende maten beschikbaar zodat je ze bijvoorbeeld ook voor kinderen kunt bestellen. 

Textiel polsbandjes

Je ziet deze bandjes vaak gebruikt worden als entreebewijs bij langdurige evenementen. De sluiting van het bandje is standaard permanent maar er zijn ook sluitingen beschikbaar die weer los kunnen. Ideaal voor op beurzen zodat het personeel de bandjes aan elkaar kan doorgeven. De bandjes die een permanente sluiting hebben zijn ideaal als festival polsbandjes.
Deze bandjes, ook wel stoffen polsbandjes genoemd, kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Er is dan ook een verschil in het product dus let altijd goed op welke je wilt laten maken. Het verschil is dat de bandjes óf worden bedrukt óf worden geweven. Wanneer ze worden bedrukt dat is dat op een witte drager. De binnenzijde van het bandje blijft dan standaard wit. Je kunt er voor kiezen om de binnenzijde ook te bedrukken. 
Als je het bandje laat weven dan kun je verschillende kleuren garen kiezen waaruit je bandje wordt geweven. Ook dit is standaard enkelzijdig maar kan ook zeker dubbelzijdig. Dat laatste is wel het mooiste. Ook kun je de bandjes voorzien van een glittergaren waarmee je ze net wat exclusiever maakt.
De sluitingen van de bandjes zijn dus standaard permanent. Door middel van een kraal met haakjes aan de binnenkant blijft de sluiting zitten. Een metalen kraal moet met een tang worden dichtgeknepen zodat deze ook permanent blijft zitten. 
Wil je liever geen permanente sluiting dan zijn er ook plastic en metalen kralen die je weer terug kan duwen zodat het textiel polsbandje weer open gaat.

Vinyl polsbandjes

Je kunt deze plastic polsbandjes bedrukken op dezelfde wijze als de tyvek bandjes. Je kiest namelijk uit een aantal standaard kleuren en vervolgens laat je de vinyl polsbandjes bedrukken in het zwart met je eigen ontwerp. Ze hebben een permanente sluiting door middel van een drukknoop. Hierdoor kun je ze maar 1 keer om doen en gaat het niet meer los zonder het bandje kapot te maken.
Ze zijn watervast en kunnen niet scheuren. Daarom ze de vinyl polsbandjes ideaal voor outdoor evenementen of events waarbij de kans bestaat dat het bandje in aanraking komt met water. Denk bijvoorbeeld aan sportieve evenementen zoals modderraces, marathons en watersport events.
Er zijn twee standaard modellen beschikbaar die geleverd worden in een aantal vaste kleuren. Het verschil in model is dat 1 soort een brede uitloop heeft. Hierdoor kun je een grotere bedrukking kwijt. Wel zo handig als je bijvoorbeeld geen langwerpig logo hebt.

Nu je weet welke soorten polsbandjes er allemaal in de markt zijn, kun je altijd het juiste polsbandje bestellen voor jouw event.