Synaps

Een echt luxe papier met een uitstekende bedrukbaarheid


Synaps is een synthetische papiersoort. Synaps kan heel breed ingezet worden maar is vooral geschikt voor toepassingen die nood hebben aan een robuust materiaal: het is waterbestendig, scheurt niet, is bestand tegen UV-licht en kan dus in veeleisende buitenomgevingen gebruikt worden.

Toch is Synaps niet zoals een ander synthetisch papier. Voor de ontwikkeling ervan vertrok Agfa-Gevaert, dat beroep kan doen op zijn expertise en knowhow op het vlak van polyestersubstraten en functionele coatings, van een innovatief en gepatenteerd productieproces. Synaps is gebaseerd op een aangepast polyestersubstraat. De speciale coating bezorgt Synaps niet alleen een unieke bedrukbaarheid maar geeft het synthetische papier ook de look-and-feel van een echt luxepapier mee. Anders dan bij andere synthetische dragers hoeft de drukker niet te denken aan speciale inkten of langere droogtijden en dankzij de goede eigenschappen zijn de doorlooptijden bij Synaps zelfs een stuk korter. Het materiaal kan op alle bestaande offsetdrukpersen gebruikt worden en is bovendien compatibel met UV-inkjetprinters.

Er bestaat een keuze van vijf verschillende gramgewichten. Synaps heeft een uitstekende bedrukbaarheid, een mooie beeldkwaliteit, de look-and-feel van een luxepapier en een duurzaam karakter.

Het product werd op de beurs Drupa in Düsseldorf gelanceerd door Agfa-Gevaert, één van ’s werelds toonaangevende bedrijven in de imaging- en informatietechnologie. In Igepa Benelux vond Agfa een partner voor de verspreiding van hun nieuwe papiertrots in België en Luxemburg.