Zakelijke kerstkaarten ontwerpen? 5 trends!

Benieuwd op welke zakelijke kerstkaarten trends jij kan inspelen? Wij geven je 5 voorbeelden!

Geplaatst door:
Datum: dinsdag 16-11-2021

Kerst is het uitgelezen moment om een persoonlijke kerstgroet te versturen naar je werknemers en zakelijke relaties. Om ze een fijne Kerstmis en een gelukkig nieuwjaar te wensen, en ook om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Bedank je leveranciers bijvoorbeeld voor de fijne samenwerking, klanten voor hun vertrouwen en collega’s voor hun inzet.

Waarom zakelijke kerstkaarten versturen?

Het versturen van zakelijke kerstkaarten heeft verschillende voordelen, namelijk:

  • Je geeft een blijk van waardering
  • Je bouw op een positieve manier merkbekendheid op
  • Je onderhoudt belangrijke zakelijke relaties
  • Het is een kans om ‘oude’ relaties te herstellen. Vergeet hierbij niet een persoonlijke noot en/of een uitnodiging voor een afspraak toe te voegen!

Zakelijke kerstkaarten ontwerpen

Als je kerstkaarten zakelijk inzet, wil je natuurlijk graag dat de ontvanger direct herkent waar deze vandaan komt. Daarom zijn je bedrijfslogo en huisstijl kleuren belangrijke elementen om te gebruiken in je ontwerp. Wil je zakelijke kerstkaarten ontwerpen, maar weet je niet wat de trends zijn? Wij zijn er om je te inspireren!

Kerstkaart met QR code

#1 Kerstkaart met QR-code

Dat de QR-code een comeback heeft gemaakt is je vast niet ontgaan. Wist je dat je met een kerstkaart met QR-code jouw ontwerp heel persoonlijk kunt maken? Stuur de QR-code bijvoorbeeld door naar een persoonlijke videoboodschap of een aftermovie van het afgelopen jaar of het evenement dat je hebt georganiseerd!

#2 Zakelijke kerstkaart met foto

Een andere manier om jouw zakelijke kerstkaarten heel persoonlijk te maken is door een foto van het team te gebruiken. Zo wens je namens het jouw gehele team en de organisatie een fijne kerst! Neem hiervoor bijvoorbeeld de leukste foto van het afgelopen jaar of maak een foto met z’n allen bij de kerstboom op kantoor.

Quote kerstkaarten

#3 Quote kaarten

Met kerstkaarten met een quote erop kun je alle kanten op. Denk aan sfeervol, meelevend of grappig. Bovenstaand ontwerp is een goed voorbeeld van een kerstkaart met quote.

#4 Grappige kerstkaarten

Voordat je grappige kerstkaarten verstuurt, is het goed om na te denken of dit wel binnen jouw organisatie past. Bij een informeel bedrijf past dit wat beter dan bij een formeel bedrijf. Met grappige kerstkaarten kun je bijvoorbeeld inhaken op een recente gebeurtenis. Of een (woord)grap maken over jouw bedrijfsnaam.

Kerstkaarten met foliedruk

#5 Zakelijke kerstkaarten met glinsterende afwerking

Feestdagen seizoen is glitter seizoen! Met zakelijke kerstkaarten met foliedruk geef je een touch of gold (of zilver of een andere shiny kleur) aan jouw ontwerp. Bestel je ze via onze website? Dan kies je standaard uit goud, zilver, koper, glitter of regenboog folie en zijn er op aanvraag nog vele andere kleuren verkrijgbaar! Bekijk hier onze foliedruk kaarten.

Hopelijk heb je zo voldoende inspiratie opgedaan. Succes met het ontwerpen van de zakelijke kerstkaarten!