Gesatineerd papier

Gloss, glanzend of gesatineerd. Hiermee schittert je drukwerk!


Gesatineerd papier is de glanzende variant van machine coated (papier) en wordt daarom ook wel gesatineerd mc papier genoemd. Het papier voelt glad aan en heeft een subtiele, glanzende coating. Gesatineerd papier is over het algemeen te bestellen in de volgende grammages:

  • 100 grams
  • 135 grams
  • 170 grams
  • 250 grams
  • 300 grams

Hiertussen zijn nog meer varianten beschikbaar. De verschillen in tussenliggende grammages zijn zo klein dat gesatineerd papier in het standaard aanbod is terug gebracht naar bovenstaande. Houtvrij gesatineerd mc papier is tevens te verkrijgen.

Deze papiersoort is in zijn klasse waarschijnlijk het meest gebruikte papiersoort voor drukwerk. Met name 135 grams gesatineerd (glanzend) wordt bij veel producten toegepast. O.a. voor het binnenwerk van brochures en het is het meest bestelde papiersoort voor posters.

Brochures op gesatineerd papier

Bij brochures heb je de mogelijkheid om voor de cover een ander papiersoort te kiezen dan voor het binnenwerk. Zo kun je de cover zwaarder maken waardoor het direct aanvoelt als een luxe magazine. In de meeste gevallen wordt voor het binnenwerk dan ook gekozen voor 135 grams gesatineerd papier en voor de cover 250 grams gesatineerd papier.