Sulfaatkarton

Op zoek naar stevig papiersoort dan niet kreukt?


Sulfaatkarton is een zeer stevig kartonsoort met als specifieke eigenschap dat het niet scheurt in de vouwlijn waar andere kartonsoorten dat wel doen. Hierdoor kan het zonder zorgen volledig bedrukt worden en is het ideaal voor kleine productverpakkingen en omslagen van softcover boeken.

Sulfaatkarton is helderwit van kleur waardoor het goed bedrukt kan worden. Er zijn twee soorten namelijk enkelzijdig gestreken en dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton. Gestreken zijde heeft iets meer glans en is dus voorzien van een coating waardoor de kleuren nog sterker tot hun recht komen. De ongestreken zijde laat zich nog goed beschrijven. 

Voor een dubbelzijdige bedrukking van sulfaatkarton is het aan te raden om de tweezijdige variant te nemen. Producten die enkelzijdig bedrukt worden zoals kleine productverpakkingen kun je met enkelzijdig gestreken sulfaatkarton uit de voeten.

Voor softcover boeken biedt sulfaatkarton de ideale omslag. Het is zeer stevig waardoor het niet scheurt op de rug. Bovendien heeft het papiersoort een mooie opdikking waardoor je gemakkelijk afwerkingen als foliedruk en pregen kan toepassen. Sulfaatkarton is in diverse diktes verkrijgbaar, bijvoorbeeld sulfaatkarton 300 grams.