A3 formaat

Afmetingen en toepassingen voor A3 papier formaat


Wat is een A3 formaat?

A3 papier is een van de grotere en bekendere formaten van de A-formaten. De oppervlakte van A3 is 0,125 vierkante meter. Een perfect formaat als je op zoek bent naar niet te groot, maar toch opvallend drukwerk.

Hoe groot is A3 papier?

Weet je niet precies welke afmeting A3 papier heeft? Geen zorgen, want A3 kan ik diverse formaten gemeten worden. De A3 papier afmeting wordt het vaakst gemeten in millimeters, maar kan ook in centimeters en inches gemeten worden.

A3 formaat in millimeters:
297 x 420 mm

A3 formaat in centimeters:
29,7 x 42 cm

A3 formaat in inches:
11,7 x 16,5 in


A3 formaat


Prijzen van een A3 print

Wil je graag drukwerk op A3 papier kopen? Er is geen vaste prijs voor bedrukt A3 papier. De prijs is afhankelijk van het gekozen papiersoort en materiaal. Zodra je alle stappen bij jouw benodigde drukwerk op onze website doorloopt, verschijnen de prijzen automatisch.

Hoeveel A4 is een A3 formaat?

Om een goed beeld te krijgen van het formaat, kun je deze het beste vergelijken met een A4 formaat. Als je 2 A4’tjes naast elkaar legt, krijg je een A3 formaat. Als je A3 formaat vouwt, krijg je tevens een A4 formaat.

Template A3 papier afmeting

Wil je direct starten met je ontwerp in A3 formaat? Dowload hier een template in Adobe Indesign of Photoshop. 

Waar wordt A3 formaat voor gebruikt?

A3 formaat is een veelgebruikt formaat voor onder andere huisstijl en promotiedrukwerk. Niet gevouwen kun je dit formaat bijvoorbeeld als a3 poster, kalender of placemat gebruiken. Gevouwen kun je denken aan een folder of menukaart.

A3 formaat toepassingen
Goedkope posters
Menukaarten gevouwen
Placemats
Kalenders