A4 formaat

Alles over het bekende A4 formaat


Wat is een A4 formaat?

A4 formaat is misschien wel het meest bekende en gebruikte papierformaat. Wanneer je thuis of op werk een printje maakt, dan gebruik je hoogstwaarschijnlijk ook A4 papier. A4 formaat is namelijk de standaard voor print- en briefpapier. Daarnaast kun je het gevouwen of ongevouwen versturen in een envelop. Voor ongevouwen enveloppen gebruik je het C4 formaat, omdat een A4 hier perfect in past. Handig om te weten: A4 formaat past in een standaard brievenbus.

Ook met je design kun je alle kanten op. Hoewel het formaat handzaam is en je het gemakkelijk kun verspreiden, is het groot genoeg om er veel informatie op te bedrukken.

A4 afmetingen in mm, cm, inches en pixels

Nu je weet wat een A4 formaat is, wil je misschien ook wel de afmetingen weten. Wij hebben dit voor je op een rijtje gezet in millimeters, centimeters, inches en pixels.

A4 formaat in mm:
210 x 297 mm

A4 formaat in cm:
21 x 29,7 cm

A4 formaat in inches:
8,3 x 11,7 inches

A4 formaat

Wat is A4 formaat in pixels?
Wanneer je een resolutie van 300 DPI gebruikt is A4 2480 x 3508 pixels. Bekijk ons kennisbank artikel over resolutie / DPI als je hier meer over wil weten.

A4 formaat wordt meestal in millimeters weergegeven.

A4 werktekening

Wil je direct aan de slag met een ontwerp? Download dan hier de werktekening en werkbestanden met 3 mm afloop. Je kunt bij elk product op onze website een werktekening downloaden die daarbij past.

Wat kost een A4 print?

A4 papier kopen verschilt van prijs. De prijs is afhankelijk van het gekozen papiersoort en soort drukwerk. De prijs van briefpapier is bijvoorbeeld weer anders dan als je boeken laat bedrukken. Als je een product bij ons op de website bestelt, wordt de prijs automatisch weergegeven zodra je alle stappen hebt doorlopen.

A4 papier gewicht

Tegenwoordig  kun je kiezen uit talrijke papiersoorten. Het gewicht van A4 papier is daarom ook afhankelijk van het papiersoort dat je kiest. Bekijk hier hoe je het gewicht van jouw gekozen papiersoort in A4 berekent.

Wat is kleiner dan A4?

A4 papier is een gemiddeld formaat in de A-reeks. A5 tot en met A8 formaten zijn allemaal kleiner dan A4 papier. Bekijk hier papierformaten op een rijtje (van groot naar klein)!

A4 vergeleken met andere A-formaten

Waar wordt A4 voor gebruikt?

Omdat A4 papier een van de meest gangbare formaten is, wordt het voor vele toepassingen gebruikt. Bekende voorbeelden hiervan zijn briefpapier, brochures en presentatiemappen. Bekijk de producten hieronder voor nog meer inspiratie. Ook kun je A4 formaat erg goed gebruiken voor maatwerk producten zoals fotoproducten en plaatmaterialen.

A4 papier wordt o.a. gebruikt voor...
Baliedisplays
Boeken
Goedkope posters
Magazines
Presentatiemappen
Briefpapier
Kalenders
Flyers
Doordruksets