A5 formaat

Alles wat je moet weten over A5 formaat!


Wat is A5 formaat?

A5 formaat is een populair papierformaat van de A-formaten. Het formaat is precies twee keer in een A4 formaat. Dus als je een A4 vel doormiddel vouwt, krijg je A5. Het voordeel van A5 papier is dat het handzaam is. Hierdoor kan je het gemakkelijk verspreiden.

Hoe groot is A5 formaat?

Weet je niet welke maat A5 papier heeft? Wij geven je graag een overzichtje. A5 kan in diverse maten gemeten worden. A5 wordt het vaakst in millimeters gemeten. Daarnaast worden andere meetmethodes zoals inches en centimeters ook soms gebruikt.

A5 formaat in millimeters:
148 x 210 mm

A5 formaat in centimeters:
14,8 x 21 cm

A5 formaat in inches:
5,8 x 8,3 in

Wat kost een A5 formaat?

Wil je A5 papier kopen? De prijs van A5 papier is verbonden aan het papiersoort, materiaal en soort drukwerk. Doorloop het keuzemenu bij het product naar jouw wens en de prijs verschijnt automatisch.

Hoeveel A4 is een A5 formaat?

Om meteen een beeld te vormen over hoe groot A5 is, kan je het formaat goed vergelijken met een A4’tje. Er passen namelijk twee A5 vellen in een A4 formaat. Is A5 formaat de helft van A4? Ja, dat klopt. Als je een A4’tje doormidden vouwt krijg je tevens een A5 formaat.

A5 template

Wil je direct aan de slag met het ontwerp van je A5 drukwerk? Download hier een template voor Adobe InDesign en Photoshop.

Waar wordt A5 voor gebruikt?

A5 papier is een veelgebruikt formaat voor flyers. De reden hiervoor is dat het formaat handzaam en gemakkelijk te verspreiden is. Ander drukwerk waar A5 voor wordt gebruikt is onder andere wenskaarten, notitieblokjes en folders.